Devecser

2014.10.08. 15:30

Az állami költségvetésbe tervezik a kártérítéseket

Devecser - A következő öt év önkormányzati programját ismertette Toldi Tamás, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Penk Tímea

Toldi Tamás szerint a jelenlegi helyzet értékelésének fontos tényezője, hogy az előző választások idején kitűzött célokat felülírta a katasztrófa. A kárelhárítás megtörtént, és egy vonzó kisváros képét tudták kialakítani. A kármentő alapból 230 millió forintot fordítottak segélyekre, illetve vállalkozások megsegítésére, és több mint egymilliárd forintból közösségi célokat szolgáló fejlesztéseket hajtottak végre. A kármentő alapon kívül jelentős kormányzati források is érkeztek a városba, ezért hálás a polgármester.

- A sorsunkat a saját kezünkbe tudtuk venni - hangsúlyozta Toldi Tamás, aki büszke arra, hogy Devecser megkapta a járási címet, valamint szabad vállalkozói övezetté nyilvánították. Mindez megalapozta annak a lehetőségét, hogy a városban elinduljon a gazdasági és a társadalmi fejlődés. A polgármester összefoglalta az elmúlt években elért eredményeket, majd kitért a várható pályázati támogatásokra, amelyek garantálják a város további fejlődését.

Kovács Zoltán államtitkár és Toldi Tamás polgármester (Fotó: Penk Tímea)

A Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjeinek a bemutatkozása után Kovács Zoltán államtitkár a közösségért végzett munka fontosságáról beszélt. Szerinte egy ember valódi jelleme abban nyilvánul meg, hogy miként viselkedik, ha meg kell oldani egy problémát. Hangsúlyozta, hogy helyben élő polgármesterre van szükség, aki közvetlen kapcsolatot ápol az itt élő emberekkel.

- A képviselő-testületen belüli összhang elengedhetetlen - hangsúlyozta Kovács Zoltán. Szerinte együttműködni csak olyan emberekkel, akik nem tanúsítanak ellenséges magatartást. Lakossági kérdésre az államtitkár elmondta, hogy a javaslatára az állami költségvetésbe tervezik a vörösiszap-károsultak bíróság által megítélt, nem vagyoni kárainak a megtérítését. A rendezvényen jelen volt Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöki pozíciójának várományosa és Ékes József volt parlamenti képviselő szólt a hallgatósághoz az elmúlt évek hatalmas fejlesztéseiről, amelyeket a támadások ellenére végrehajtottak a jelenlegi városvezetők. Nem törték meg az erejüket a feladatok, hanem sikerült kitörniük abból az ellehetetlenített helyzetből, amelyet az elmúlt ötven év során elszenvedettek Devecser lakói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!