Devecser

2016.01.27. 21:04

Jogsértő az alpolgármester hiánya

Devecser – Továbbra nincs alpolgármestere a városnak, ezért a megyei kormányhivatal törvényességi felhívással élt.

Penk Tímea

A korábbi alpolgármester, Kozma György megbízatását a képviselő-testület Ferenczi Gábor polgármester javaslatára még novemberben visszavonta. Azóta több ülést tartott a testület, de csak egy alkalommal tett javaslatot Ferenczi Gábor az alpolgármester személyére, aki nem vállalta a felkérést. A január 27-i ülésen a polgármester elmondta: a nem hivatalos felkérésére még nem kapott választ, ezért javaslatot ezúttal sem tesz. Ismertette Réde település helyzetét, ahol a legutóbbi választások óta sincs alpolgármester. A Komárom-Esztergom megyei település ezért közel négyszázezer forintos bírságot kapott, mert törvényi kötelezettségének nem tett eleget.

Devecser jegyzője, Bendes István a képviselőkkel ismertette a Veszprém Megyei Kormányhivatal felhívását, amely szerint a testület a kötelező határozathozatali kötelezettségének nem tett eleget, a törvénysértést február 6-áig meg kell szüntetni. Ha a határidő eredménytelenül telik el, akkor a megyei kormányhivatal a törvényességi felhívás egyéb eszközeihez folyamodhat. A héttagú devecseri képviselő-testület öt jelen lévő tagja tudomásul vette a törvényességi felhívásban foglaltakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!