Devecser

2014.01.09. 18:24

Fontos állomáshoz érkeztek a devecseriek

Devecser - A csütörtök esti újévköszöntőn a Kastélykönyvtárban Toldi Tamás polgármester úgy fogalmazott, hogy a város fejlődése szempontjából fontos állomáshoz érkezett.

Tóth B. Zsuzsa

Befejeződött az újjáépítés, és Devecser készen áll arra, hogy a rövidesen induló uniós pályázati ciklus gazdasági beruházásainak eséllyel helyet kínáljon. Szólt arról, hogy a járási székhely cím történelmi esemény a város szempontjából, említést tett az ősszel indított szakiskoláról.

- A város pénzügyi helyzete stabil, a kormány hitelkonszolidációs programja révén megszabadultunk sok éve halmozódó likvid,- és beruházási hiteleinktől, és a nyomasztó svájci frank alapú kötvényünktől. Vagyoni helyzetünk a fejlesztéseink eredményeképpen jelentősen javult, külterületi ingatlanjaink nagysága meghaladja a 90 hektárt. A Vis major, KEC és Kármentő Alap forrásaiból finanszírozott fejlesztések év végével befejeződtek, a tervek szerint megvalósultak. Ennek eredményeképpen felújítottunk hét kilométernyi utat, 15 kilométernyi járdát, és 13 közintézményt. Építettünk egy új arculatú városközpontot, új buszpályaudvarral, parkolókkal. Ipari park készült, városgazdálkodási telephely, futballpálya, segítettük a helyi vállalkozásokat - sorolta a polgármester és méltatta a fenti sikerekben szerepet játszó személyek, a várost irányítók munkáját, valamint az intézmények működését is.

Agrokémia Kft. ügyvezető igazgatója, Kákonyi Tibor mondott pohárköszöntőt a devecseri újévi fogadáson. A háttérben dr. Kovács Zoltán, Polgárdy Imre, Ékes József, és Bereczky Nóra látható (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)


Hozzátette, hogy a közeljövőben esély nyílik gazdaságfejlesztésre, munkahelyteremtésre. Két hónapon belül jelentős számú pályázat lát napvilágot, amelyekre már felkészültek telek területtel, kedvezményekkel, iskolával. Az idei év tervei között öltöző építés, a kastélypark és a művelődési ház felújítása szerepel. Hangsúlyozta, hogy továbbra is a képzés és a közmunka az egyedüli út az egyéni boldogulás felé. Idén is száz főt kívánnak foglalkoztatni közmunkában.

Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott szerint Devecser megérdemelte mindazon lehetőségeket, amelyeket a kormány biztosított számára, azonban a legnehezebb időszak, a dolgos hétköznapok sora még csak most következik. Olyanná kell tenni a települést, hogy a betelepülők száma emelkedjen. A kezdeti lépések már megtörténtek, a vidéki mezőváros ma már valóban város, jó úton halad a jövő felé - mondta a kormánymegbízott és azt kívánta, hogy a támogatók eztán is a közösség érdekében tevékenykedjenek és az égiek Devecser mellett maradjanak. A helyi szokás szerint idén is egy devecseri cégvezető mondta a pohárköszöntőt. Az Agrokémia Kft. ügyvezető igazgatója, Kákonyi Tibor pohárköszöntőjében elmondta, hogy a cég számára a tavalyi év volt a legjelentősebb, ami a beruházásokat illeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!