Devecser

2013.12.14. 20:50

Közösen énekeltek Devecserben

Devecser - Méltó befejezése volt a devecseri Gárdonyi évnek Kastélykönyvtár udvarán tartotta utolsó rendezvény.

Czeidli József

Az író születésének 150. évfordulójára gazdag programsorozattal emlékezett a kisváros. A harmadik adventi gyertya meggyújtásához közeledve hagyományteremtő szándékkal környékbeli települések kórusait is meghívták.  Öten fogadták el a felkérést, s ők karácsonyi dalokat adtak elő. A fellépők sorrendje: Doba, Devecser, Boba, Adorjánháza, Somlóvásárhely együttesei voltak. Közben teljesen besötétedett, kigyúltak a felállított fenyőfa fényei. Ekkor csendült fel a valamennyi kórus és a szépszámú közönség együttes előadásában a " Fel nagy örömre " kezdetű karácsonyi dal,  amelyet Gárdonyi Géza itteni tanítóskodása idején írt és komponált 1882 karácsonyán.

Heincziger Miklós énekmondó adventi műsora karácsonyi hangulatot varázsolt (Fotó: Czeidli József)

 

A bensőséges hangulatú közös éneklés a devecseri Ifjúsági Fúvószenekar kíséretében, Ormándlaky Péter karnagy vezetésével szívet-lelket melengetően hatott a csípős hidegben. Ezt követő karácsonyi koncerten, a zsúfolásig megtelt egykori lovagteremben Heiczinger Miklós énekmondó, a Misztrál együttes tagja a Zenélek  című adventi műsorával varázsolt karácsonyi hangulatot. A Kastélykönyvtár ünnepi díszbe öltözött termeiben  pedig fehérasztalhoz vártak valamennyi résztvevőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!