Egy ikon evolúciója

2022.02.15. 13:13

Nyolc év után új ikonja lesz a Chrome böngészőnek

Az új megjelenés árnyékoktól mentes, enyhébb színátmenettel rendelkező, a mostani Flat-nek nevezett irányzatnak megfelelően.

A tizennégy évvel ezelőtti kezdeti 3D-s ikon sokat laposodott 2011-ben, majd ez tovább folytatódott 2014-ben is. A logó evolúciója egy képen:

Ahogy erről Elvin Hu, a Google Chrome dizájnere megemlékezett a Twitteren:

„Néhányan talán észrevettek egy új ikont a Chrome mai Canary frissítésében. Igen! 8 év után először frissítjük fel a Chrome márkaikonjait. Az új ikonok hamarosan elkezdenek megjelenni az összes eszközödön.

A Google modernebb márkakifejezéséhez igazodva egyszerűsítettük a márka fő ikonját az árnyékok eltávolításával, az arányok finomításával és a színek világosabbá tételével.”

„Vicces tény: azt is tapasztaltuk, hogy a zöld és a piros bizonyos árnyalatainak egymás mellé helyezése kellemetlen színvibrációt eredményez, ezért egy nagyon finom színátmenetet vezettünk be a fő ikonba, hogy ezt enyhítsük, és így az ikon könnyebben elérhetővé váljon.”

„Ezután létrehoztuk az operációs rendszer finomhangolásokat. Azt szeretnénk, ha az ikonok felismerhetően Chrome-osnak tűnnének, de ugyanakkor jól kidolgozottak lennének az egyes operációs rendszerekhez. Windowson például az ikonok nyilvánvalóan színátmenetes megjelenést kapnak, és szépen beilleszkednek a Windows 10 és 11 rendszerek világába.”

„A ChromeOS-en világosabb színeket használnak, színátmenet nélkül, hogy illeszkedjenek a rendszer többi ikonjának megjelenéséhez.”

„A macOS-en 3D-snek tűnnek. A Beta és Dev változatok esetében esetében kék színű szalagokat kaptak.”

„A szalagok nagy méretben sok részletet tartalmaznak, de kis méretben egyszerű jelvényekké alakulnak át, megőrizve olvashatóságukat. A „B" és „D" betűk, amelyek a „Béta" és a „Dev" jelképezik, kézzel készültek, így nagyon kis méretben is élesen látszanak.”

„Az iOS rendszerben, a Béta alkalmazásunk, az Apple fejlesztőkre összpontosító alkalmazásaira utaló kéknyomat-szerű dizájnt fog használni, és a Stabil alkalmazás ikonja új arányokat fog kapni.”

„A következő hónapokban a felfrissített verzió az alkalmazásban, az interneten és mindenhol is láthatóvá válik.”

 

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!