Egyetem

2014.06.20. 17:45

Piacképes ismeretekkel a munka világába

Veszprém - Az államilag előírt tudás mellett speciális ismeretekre is szert tettek a végzős hallgatók, mondta dr. Friedler Ferenc rektor.

Marton Attila

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának diplomaátadó ünnepségén pénteken. A rektor hangsúlyozta, az egyetemi évek alatt megszerzett projekttapasztalat, a csapatmunkában való részvétel és az angol nyelvtudás egyaránt segíti a hallgatók elhelyezkedését. Egy felmérésre hivatkozva közölte, az ország valamennyi kara és képzése közül a legmagasabb fizetést, 350 ezer forintot a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán végzők kapják. Hozzátette, a munkaerőpiacra kilépő hallgatóknak meg kell becsülniük az egyetemen elsajátított tudást. A rektor azt javasolta a hallgatóknak, olyan munkát vállaljanak, amely összhangban van az intézményben megszerzett értékekkel. A karon csaknem 150 hallgató végzett alap- és mesterszakon.

Dr. Kelemen Béla, a MOL Csoport Finomítás igazgatója felhívta a hallgatók figyelmét arra, hogy közösségben tudnak igazán messzire jutni a szakmájukban. Piglerné dr. Lakner Rozália, a Műszaki Informatikai Kar dékánja kiemelte, a fakultáson végzett szakembereket kiemelkedően ítélik meg a munkaerőpiacon, jövőjük biztosítva van a megszerzett piacképes diplomával, majd felsorolta a kar oktatói és hallgatói által az elmúlt tanévben elért kimagasló eredményeket.



Az ünnepségen együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Egyetem rektora és a Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság igazgatója, dr. Jókay Károly.

A rendezvényen címzetes egyetemi docensi címet vehetett át a rektortól az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola tanárai közül Csorba Ferenc, Dobos Sándor, Katz Sándor, Kubatov Antal, Laczkó László és Pintér Ferenc. A kar Pro Facultate kitüntetéssel ismerte el a napokban elhunyt dr. Roska Tamást, valamint Friedler Ferencet. Kiosztották a Pólya György díjakat, valamint a Pannónia Award, a Pro Educatione, a Kiváló Hallgató és a Hallgató a Hallgatókért kitüntetéseket is.Az átadón közreműködött a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI tanáraiból és növendékeiből álló együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!