Egyetem

2015.06.19. 17:46

A munka gyümölcse: az egyetem két kara tartott diplomaátadó ünnepséget

Veszprém – Alap- és mesterszakon végzett hallgatók vehették át oklevelüket a Pannon Egyetem Mérnöki Karának, valamint Műszaki Informatikai Karának diplomaátadó ünnepségein.

Balla Emőke

A mérnöki kar délelőtti diplomaátadóján Szalai István, a kar dékánja tartott számvetést, sorolta az idei tanév eredményeit, sikereit. A tudományos diákköri konferencián öt első, öt második és hat harmadik helyezést értek el hallgatóik. Azt mondta, a végzősök sok munkát fektettek a diploma megszerzésébe. emlékezzenek jó szívvel intézményükre, tanuljanak, képezzék magukat tovább, hogy céljaikat megvalósíthassák. Vállaljanak egyetemi közéleti szerepet.

Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere közölte, példaértékűen harmonikus a kapcsolat a város és a Pannon Egyetem Mérnöki Kara között. A kiváló együttműködés közös értékeken és célokon alapul, együtt hozták létre Nagykanizsán a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központot. A végzősöknek azt mondta, legyenek méltók arra, hogy egy nagy hírű egyetemen szerezték meg diplomájukat, ne feledkezzenek meg gyökereikről. Friedler Ferenc rektor úgy fogalmazott, egy intézményt külső szakértők, külső emberek hitelesítenek, a Pannon Egyetemnek jó híre van a világban. Megköszönte a mérnöki kar oktatóinak, hogy olyan körülményeket biztosítottak, ahol kiváló eredmények születhettek. A mérnöki karon hét alapszakon ötvennyolcan, öt mesterszakon huszonkilencen végeztek, szakmérnökök is átvették diplomájukat. Tizenhét PhD doktort avattak, majd díjakat, kitüntetéseket adtak át.

A műszaki informatikai kar délutáni diplomaátadó ünnepségén Piglerné Lakner Rozália kiemelte, a diploma egy sikeres karrierpálya belépője. A karon nagy figyelmet fordítanak a hallgatókra, megalapozzák azok tudását és szakmai karrierjét, hogy sikeres szakmai pályát futhassanak be és megfeleljenek a munkaerőpiaci elvárásoknak. A végzősök jövője biztosított, piacképes diplomát vehetnek kezükbe. Az ünnepség díszvendége, Pongrácz Ferenc, az IBM Hungary délkelet-európai üzletfejlesztési igazgatója szerint hiányszakma az informatikusoké; minden változás, fejlődés az informatikai szakemberekhez köthető. A végzős informatikusoknak hosszú távú karrierjükhöz tudásra, elhivatottságra és helyes értékekre van szükségük. A rendezvényen díszdoktorrá avatták Stratos Pistikopoulost, a texasi A&M Egyetem kutatóprofesszorát. A műszaki informatikai karon tizennyolc mester szintű és ötvenegy alap szintű diplomát adtak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!