Nevelés

2021.04.13. 09:18

Ide viszik Joe Biden harapós németjuhászát

Bentlakásos továbbképzésre viszik az Egyesült Államokban az elnöki házaspár Major nevű kutyáját, amely kétszer is rátámadt a Fehér Ház biztonsági személyzetére.

Fotós: Stefani Reynolds

Fotós: Stefani Reynolds

A két németjuhász közül a fiatalabb kap többhetes pótlólagos kiképzést egy Washington környéki kutyaiskolában, hogy jobban tudjon alkalmazkodni a fehér házi élethez

– közölte hétfőn Michael LaRosa, Jill Biden first lady szóvivője.

A kutya március elején támadott meg egy biztonsági őrt, csak horzsolást okozva neki, március végén azonban már „kisebb sérülést” okozott a biztonsági személyzet egy másik tagjának. A szóvivő szerint „a kutya nem is annyira megharapta, mint inkább megcsípte” az illetőt.

A második eset súlyát azonban növeli, hogy időközben Major már kisebb pótkiképzésben részesült a Biden család delaware-i otthonában, ahova az első incidens után egy időre visszavitték a kutyákat.

Bidenék két németjuhásza közül a 13 éves Champ régóta él a családdal, Majort 2018-ban hozták el egy delaware-i menhelyről. A hároméves Major a Fehér Ház első kutyája, amelyet menhelyről fogadtak örökbe.

Joe Biden és felesége korábban egy interjúban arról beszélt, hogy Champ és Major is jó kutya, mindkettőt nevelték attól kezdve, hogy hozzájuk kerültek.

Biden elmondta, hogy Champ komoly kiképzést kapott és Major is ismeri felesége legfontosabb szabályát: nem szabad felugrani a bútorokra.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök Major nevű, örökbe fogadott német juhászkutyáját sétáltatja egy alkalmazott a washingtoni Fehér Ház déli szárnyánál 2021. március 29-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában