Életmód

2015.08.25. 13:50

Nagyi panziók

Ha van mama-hotel a családalapítást halasztgató harmincasoknak, akkor bár csak szezonálisan, de működnek nagyi panziók is.

Barta Éva

Sajátos „vállalkozások” ezek, anyagilag nem nyereségesek, sőt olykor elviszik a működtetők nyugdíjból megspórolt pénzének jórészét is. Ezek a sajátos panziók az iskolai évzárók után kezdenek és kitartanak augusztus utolsó napjai ig. Miért nem írom le egyszerűen, hogy a nagyszülőknél nyaralnak az unokák? Hát mert nyereségorientált világunkban ez így nem illeszthető a hasznos és fontos tevékenységek közé, pedig hosszan sorolhatnám az anyagi, érzelmi, pedagógiai előnyeit, nyereségeit. Szóval lassan zárnak a nagyi-panziók és az üzemeltetők egy kicsit pihenhetnek, aztán jöhet az összegezés. A legkisebb unoka sokat izmosodott, a nagyobbacska már kertészkedett is. A kamasz pedig lemondott a kedvenc fokhagymás cigánypecsenyéjéről, mert randevúra indult. A kislány sem nyalókáért nyúzott hanem a parfüm kiárusításnál időzött másfél órát. A fáradozás, a sok kis bosszúság lassan a feledésbe merül és marad a szép emlék és ez az igazi nyereség. Erről szólt a nagyszülők nyara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!