Életmód

2013.08.10. 09:11

Leégésre aloét

Ha nyár, akkor szinte menetrendszerű a leégés. A népi gyógyászat ennek orvoslására is kínál megoldásokat.

veol.hu

Egy erős kamillateát le kell jól hűteni, majd egy lepedőt vagy törölközőt belemártva betekerni magunkat, de ha nem nagy kiterjedésű az égés, akkor elég egy vattapamacsos átmosás – dr. Vass Ilona bőrgyógyász szerint.

Arra azonban ügyelni kell, hogy a kamillának szárító hatása van, ezért utána még hidratálni kell a bőrt. Az aloé vera tartalmú krémek, vagy maga a növény is jó választás, amennyiben nem vagyunk rá allergiásak. A legegyszerűbb módszer, hogy növény levét kinyomva kenjük a fájó testrészre.

A körömvirágkrém is segíthet a bajban, bár inkább akkor hatásos, ha már fájdalmas hólyagok vannak a bőrön. Az égő bőr nyugtatására hatásos és ajánlott a hideg zuhany is. Leégés után kerüljük a direkt napfényt, a szőrtelenítést és a szárító szappanokat. Kőolaj alapú testápolókat se válasszunk, ezeket felismerhetjük a flakonon feltüntetett paraffinum liquidum tartalomról. A gyulladt bőrnek nem tesznek jót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!