Nyílt nap és fotópályázat

2022.04.06. 17:00

Fotózási lehetőség a világ első kriptongyárában

Tisler Anna

A világ első kriptongyára épületének fotózására hirdet nyílt napot és fotópályázatot  amatőr és profi fotósok számára a Kristály-völgy Egyesület április 23-án szombaton délelőtt 10 és este 6 óra között. Varga Andrea elnök elmondta, hogy a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Az Ajka Csingervölgy városrészében található kriptongyár kapcsolódik az Európai Kulturális Főváros programsorozatához, ezért a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatásával hamarosan megújul. Az épület a térség fontos épített és szellemi öröksége, amely a jelenlegi állapotában kizárólag a felújítási munkálatok megkezdéséig látható, így kortörténeti dokumentumnak számít minden olyan alkotás, ami a mostani állapotot örökíti meg. A résztvevő vállalja, hogy az ott készült fotók közül hármat  beküld a Kriptongyár közösségi oldalai számára. A szervezők fotópályázatot is hirdetnek, amelynek célja, megörökíteni a világ első kriptongyárát a jelenlegi formájában, hangsúlyozva az ipari épület egyedi építészeti megoldásait.  Amatőr fotósok és profi alkotók, életkortól és foglalkozástól függetlenül vehetnek részt. A beválogatott alkotásokból  óriásplakát kiállítást terveznek 2023-ban, az Európai Kulturális Főváros Program évében. A nyílt napra előzetesen regisztrálni kell.  A zsűri tagja Mátyus Károly MAFOSZ alelnök, a Bakony Fotóklub elnöke, Szabó Béla fotóművész, Csabai Tibor képzőművész. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!