Vb 2022

2022.11.29. 15:09

Elmaradt a varázslat a Brazília–Svájc meccsen

– A Brazília–Svájc mérkőzésen sajnos elmaradt a varázslat, a győzelmi kényszer hiánya rányomta a bélyegét a mérkőzésre. A Kamerun–Szerbia mérkőzés eredményének (3:3) tudatában mindkét csapat úgy lépett pályára, hogy egy pont megszerzésével is lépnek egyet a továbbjutás felé.

Szijártó János

A brazil Casemiro, miután berúgta csapata elsõ gólját a G csoport második fordulójában játszott Brazília-Svájc mérkõzésen

Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Svájc ennek tudatában szervezte meg a védekezését, sokáig jól zárt a svájci retesz. Brazília próbálkozott becsülettel, de a mezőnyfölénye meddő volt, vagy Sommer védett. Neymar sérülés miatt nem játszott, ennek ellenére jó pár szupersztár volt a stadionban – igaz, a lelátón. Kaka, Roberto Carlos, Ronaldo, Cafu jelenléte emelte az első félidő színvonalát – értékelt szakértőnk, Renczes Ákos.
Mint mondta, a második félidőben a brazil csapat továbbra is megbízhatóan adogatott, a svájci védelem jól zárt. A 64. percben azonban Vinícius ért el „varázslatos" találatot, de a videóbíró visszavonta. Már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a 83. percben Casemiro nagy gólt lőtt a bal felső sarokba. A svájci kapusnak esélye sem volt (1:0). Svájc nem tudott váltani, Brazília pedig a maradék időben láthatóan élvezte a focit, igaz, több gólhelyzetet  „elegyéniskedtek”. Ezzel az eredménnyel a Seleccao biztos továbbjutó, míg Svájc Szerbiával küzdhet meg a pontokért és a folytatásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!