Vb 2022

2022.12.06. 19:29

Reptér - a spanyoloknak is!

Kemény, férfias játékot hozott az első félidő, itt inkább a küzdelem dominált. Marokkó jól megszervezte védekezését, a spanyol válogatott nem találta meg ennek az ellenszerét. A színvonal tekintetében nagy volt a kontraszt a brazil válogatott előző napi játéka után - összegezte a látottakat szakértőnk, Takács Gábor játékvezető-ellenőr.

Szijártó János

Takács Gábor játékvezető-ellenőr

Forrás: Takács Gábor

- A második félidőben a spanyolok az összes statisztikai mutatót megnyerték, csak éppen a győztes gólt nem tudták megszerezni. Morata beállása sem lendítette őket át a holtponton. Tipikusan az a mérkőzés volt, amire azt mondjuk, egygólos meccs. A hálók mozdulatlanok maradtak, így következett a ráadás. Érdekes jelenet volt, amikor a spanyol kapitány, Luis Enrique a 107. percben reklamált időhúzás miatt a játékvezetőnél, hogy az idő az afrikai csapatnak dolgozik. A fizikai teljesítőképességet maximálisan kihasználták a játékosok, az utolsó másodpercben csak a kapufáig jutott el a spanyol válogatott, s mivel a túlórában sem esett gól, így a büntetőrúgások döntötték el a továbbjutás sorsát. A büntetőrúgások ma nem sikerültek a spanyoloknak, így megtörtént a meglepetés, most már a spanyolok is énekelhetik Korda György Reptér című dalát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!