Foci

2011.01.20. 08:10

Legyen rend és fegyelem!

Tapolca - Eddig és ne tovább! - vallják Tapolcán, ahol a sorozatos rendbontások miatt e hétvégétől szigorítanak a városi rendezvénycsarnokban helyet kapó sportesemények szervezésén.

Horváth Gábor

A január 23-án esedékes Zel-ma-kupa elnevezésű, tapolcai teremlabdarúgó-torna más körülmények között zajlik majd, mint elődei. A város sportlétesítményeit üzemeltető kft.-nél úgy döntöttek, hogy megpróbálják elejét venni a sorozatos lelátói rendzavarásnak.
 Ez egy régóta tartó folyamatnak a végeredménye. Az utolsó lökést az általunk szervezett Újévi kupa labdarúgótornán történtek adták meg. A lelátóra szerelt ajtót, balesetveszélyt okozva, szándékosan meccs közben nyitották ki, majd nem sokkal később egy sörösdoboz landolt a pályán.

Ez már a sokadik alkalom volt, hogy néhányan nem megfelelően viselkednek a csarnokban. Úgy döntöttünk, hogy a következő tornán szigorítunk a szabályokon, belépőt kell fizetni, mindenki kap egy karszalagot, amellyel ki-be járhat. Emellett a lelátón megszűnik az étel- és italfogyasztás - nyilatkozta Rédli Károly.
A társaság ügyvezetője elmondta, nagyon fontosnak tartják, hogy rend és szervezettség legyen. A nemrég  egy fiatalembert megkéselő Ferencváros-drukker ügyével kapcsolatban hangsúlyozta: örömteli, hogy kezd megszűnni a szurkolói anonimitás, amely az alapja a rendteremtésnek.
 
- Nincs szükségünk arra, hogy valaki vélt vagy valós sérelmére fegyelmezetlenséggel vagy durva rendbontással reagáljon. Ha ilyesmi fordul elő, mostantól határozottan lépünk fel ellene. Az új rendszert vasárnap próbáljuk ki először, bízunk benne, hogy a többség támogat majd minket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!