Foci

2012.06.10. 14:57

Négy focipont az NB III-ból

Pápa, Balatonfüred - Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Bakony-csoportjában a pápaiak biztos győzelmet szalasztottak el, a fürediek viszont magabiztosan győztek.

Novothny Ottó

Balatonfüred-Móri SE
4:0 (2:0)

Balatonfüred,  200 néző. V.: Hofbauer.

BFC: Kiss - Krén, Banai, Bognár, Lukácsa - Kovácsfi (Murányi 67.), Boromisza (Klauz 80.), Tatai, Babics (Tóth B. 46.)  Babik, Kiss. Edző: Glázer Róbert.

Mór: Varga - Pongrácz, Loi, Trampler, Tar - Handl, Ruff, Tóth R., Bastovanov  Disztl, Polovitzer. Edző: Sebestyén Ferenc.

Gólszerző: Boromisza 14., 18., Babik 49., 78. perc.


 
A hazai csapatnak a 4. hely bebiztosítása volt a cél, ezért már az első perctől nagy nyomás alá helyezte a vendégek kapuját. A 14. percben a tétovázó vendégvédők között Babik kiugrott, a büntetőterületen belül elkaszálták. A megítélt 11-est Boromisza magabiztosan értékesítette. A 18. percben Boromisza 25 méteres szabadrúgása a móri kapus kezéről pattant a kapuba. A második félidő ott folytatódott, mint az első, a 49. percben Babik faképnél hagyta védőjét, és a kifutó kapus lába között  lőtt a kapuba. A vendégek néhány erőtlen támadással kísérleteztek, de eredmény nélkül. A 78. percben a nagyszerűen játszó Babik ismét kilépett védője mellett, és 13 méterről kilőtte a bal sarkot.
 Parádés játékot produkált a BFC az utolsó hazai mérkőzésén, a "móri ezerjó" verést kapott a "füredi rizlingtől".
 
Jók: az egész BFC, Babik a mezőny legjobbja, ill. Bastovanov.



Körmend-Lombard II
1:1 (0:1)

Körmend, 100 méző. V.: Matyi.

Körmend: Hajgató - Csenterics, Balikó, Takács I., Niksz  - Németh, Esztergályos (Takács II. 60.), Sipos, Takács Á.  Pál, Jakab. Edző: Molnár Károly.

Lombard Pápa Termál FC II.: Markek - Kiss, Tóth M., Dlusztus, Tar - Horváth T., Somogyi, Király, Grőber (Németh 60.)  Molnár (Horváth Cs. 70.), Fehér (Páli 86.). Edző: Nagy Mihály.
 
Gólszerző: Niksz 80., ill. Király 43. perc.
 
A bemelegítés alatt esni kezdett az eső, amire a vendégek rosszul reagáltak: csúszkáltak, technikai hibák tömkelegét vétették. A Körmend kapufát lőtt, ziccert hagyott ki. Ennek ellenére egy parádés Somogyi-passz után Király megszerezte a vezetést a Pápának. Szünet után komoly fölényben játszottak a vendégek, de minden lehetőséget elhibáztak. A 80. percben előrerúgott labdánál Tóth M. elcsúszott, Niksz köszönte a semmiből jött lehetőséget és kiegyenlített.
Az első félidő nehézségei után a pápaiak biztos győzelmet szalasztottak el.
 
Jók: Németh, Takács Á., illetve Horváth T., Grőber, Fehér, Király.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!