Foci

2014.09.10. 17:40

Magyar dokumentumfilm a labdarúgásról

Veszprémből indul útjára az a Kocsis Tibor által rendezett film, amely három legendás magyar futballista életét mutatja be. Ők a világ egyik legsikeresebb klubjává tették az FC Barcelonát.

Balassa Gergő

Kubala Lászlóról, Kocsis Sándorról és Czibor Zoltánról szól az a Kocsis Tibor által rendezett Magyarok a Barçáért című dokumentumfilm, melynek Veszprém megyei díszbemutatóját a Veszprémi Petőfi Színházban tartják majd szeptember 18-án.

A szerdai sajtótájékoztatón elhangzott: a film alapjául szolgáló archív anyagok összegyűjtéséhez közel négy évre volt szükségük a készítőknek.

Kocsis Tibor, a megyéhez több szálon is kötődő, pápai születésű filmrendező elmondta: Spanyolországból, Los Angelesből, de még Chiléből is érkezett megkeresés a film forgalmazásával, bemutatásával kapcsolatban.

Oberfrank Pál, a veszprémi teátrum igazgatója hangsúlyozta, hogy a futball a kudarcok ellenére is mindig a szívügyünk lesz . Hozzátette, a Veszprémi Petőfi Színház szeretne minden lehetőséggel kapcsolódni a veszprémi emberekhez.

- Nem tudjuk, mit jelentettek ezek a játékosok a Barcelonának, keveset tudunk ezekről a legendákról - fogalmazott Porga Gyula. Veszprém polgármestere úgy vélekedett, a futball része a magyar történelemnek.

Irmes Zsolt, a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás SE elnöke a film kapcsán megjegyezte, megható történetek és csodálatos dolgok köszönnek vissza a vásznon.

A Magyarok a Barcáért című dokumentumfilm Veszprém megyei díszbemutatójának a Petőfi Színház ad otthont szeptember 18-án este fél hatkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!