Foci

2015.01.28. 17:44

Bizonytalan veszprémi foci: a VFC szerdán régi-új edzővel kezdte el téli felkészülését

Veszprém – Tavaly november vége óta találgatják a városban, hogy mi lesz a veszprémi focival. Ki lesz a lemondó Simon Attila utódja a kispadon? A csapat szerdán elkezdte a téli felkészülést. Nem találják ki, kinek a vezetésével!

Horváth Gábor

A mindenkori veszprémi labdarúgás történetében talán még sosem kezdte ilyen későn téli felkészülését a felnőtt együttes. Az NB III-as bajnokság tavaszi rajtjáig alig egy hónap van hátra, de ez a kisebbik gond. A nagyobb a bizonytalanság.

A VFC-nek nincs edzője, a szerdai tréninget Jugovits Lajos vezényelte. A város labdarúgásához ezer szállal kötődő rutinos szakember egyelőre megbízott trénerként tevékenykedik, egyébként ő volt Simon Attila elődje.

A játékosállomány mennyisége és minősége is bizonytalan. A felnőtt labdarúgás üzemeltetését működtető gazdasági társaság az elmúlt hetekben tárgyalt a várossal a csapat működtetésének jövőjéről, de megegyezés nem született. A VFC vezetősége szerdán az alábbi sajtóközleményt adta ki.

„Az Önkormányzat vezetőivel történt tárgyalások alapján a tavaszi szezont, a jelenlegi vezetéssel fejezi be a Veszprém FC.

Jugovits Lajos megbízott edző kerete egyelőre erősen foghíjas 
Fotó: Penovác Károly

A tavaszi felkészülésben ugyan 3 hét csúszásban vagyunk, amit megpróbálunk orvosolni. Jelenleg 13 szerződéssel rendelkező játékosunk van. Szeretnénk napok alatt kialakítani a 20 fős keretet, amelyhez a VFC USE támogatására is szükségünk van. Szeretnénk veszprémi fiatalokkal és veszprémi nevelésű idősebb játékosokkal megerősíteni a keretünket.

A biztos távozóink: Nagy Bálint, Skriba Máté (lejárt a kölcsönadás).

Az elkövetkező félév fő feladata az, hogy előkészítsük a nyári átadást, továbbá az, hogy már most olyan keretet alakítsunk ki, amelynél figyelembe vesszük a nyártól érvényes szakmai elképzeléseket.

A szerdai edzést Jugovits Lajos edző vezényelte, akivel még nem tudtunk mindenben megállapodni.”

Nagy Bálint szerződését közös megegyezéssel felbontották, ő jelenleg az NB II-es FC Ajkánál van próbajátékon. Skriba Máté Szombathelyről volt kölcsönadva.

Az első edzést az egyetemi stadion kis műfüves pályáján végezte el az együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!