Foci

2015.02.13. 15:37

Visszalépett a Veszprém FC - Ismét felnőtt futball nélkül a megyeszékhely

Veszprém – Megszűnt létezni a megyeszékhely NB III-as labdarúgócsapata. A Veszprém FC-t működtető gazdasági társaság pénteken hivatalosan is bejelentette az együttes visszalépését a bajnoki szerepléstől.

Horváth Gábor

Az elmúlt időszakban többször is írtunk a veszprémi felnőtt futball helyzetéről. A fő támogató önkormányzat átalakulásokat szeretett volna a rosszul szereplő Veszprém FC vezetésével, versenyeztetésével kapcsolatban, ám nem sikerült megegyezni a felnőtt csapatot működtető gazdasági társasággal. A VFC-nek se edzője, se igazi, az osztály feltételeinek megfelelő játékoskerete nem maradt a téli szünetben, s végül február 13-én a vezetőség bejelentette a visszalépést. Az ok: bizonytalan finanszírozás.

Ennyi volt. Tavasszal nem láthatnak felnőtt futballt a veszprémi szrukolók
Fotó: Zwicker Tamás

A vezetőség, Garai Péter és Cseresznyés Péter ügyvezetők pénteken délután az alábbi sajtóközleményt adták ki.

A bizonytalan finanszírozás miatt a Veszprém FC vezetősége a harmadosztályú bajnokságból való visszalépés mellett döntött. Korábban tájékoztattuk az Önkormányzatot a Sportszervezetünk valós gazdasági helyzetéről és a versenyzéshez szükséges finanszírozásról, amely jelenleg nem megoldott. Ebben a helyzetben nem lehetséges a bajnokságban való részvételhez szükséges megállapodások megkötése, a játékosok költségtérítésének biztosítása, a szakmai stáb munkaszerződéseinek megkötése, így a klub vezetősége ellehetetlenült. A 2006. augusztus 20-i első bajnoki mérkőzésünktől kezdve versenyeztünk, 1 szezont megyei II-ben, 3 szezont NB III-ban majd szintén 3 évet NB II-ben, és most másfél éve ismét NB III-ban. Összesen 244 bajnoki mérkőzést játszottunk, amelyeken 83 vereséget szenvedtünk, 115-ször győztesen hagytuk el a pályát és 46-szor döntetlen eredmény született, 315 gólt kaptunk és 512 gólt szereztünk. A legeredményesebb játékosunk az NB III-ban Tatai József volt, 49 bajnoki találattal, jelenleg a Magyar Futsal Válogatott tagja, őt Marosvölgyi Tamás követi 48 góllal. A másodosztályban Homma Kazou érte el a legtöbb találatot, 15-öt, a második helyen Szabó Zsolt és Thiago található 14 góllal. Az NB II-ben kiemelkőden teljesített Novothny Soma, akik fél szezon alatt ért el 9 találatot, ma az FC Napoli szerződtetett labdarúgója.

Köszönjük a közel 9 év alatt pályára lépő mind a 132 sportolónknak, a felkészítésüket végző 5 edzőnek, az 5 masszőrnek, a 2 szertárosnak és a 3 technikai vezetőnek a munkáját és azoknak a támogatóknak, akik segítették a vezetőségi munkánkat. Köszönjük a kilátógató nézőknek a biztatást, az otthonról szurkolóknak a figyelmet. Szeretnénk megköszönni mindenkinek a közreműködését, aki valamilyen formában kapcsolatban volt a 2006. óta működő klubunkkal.

Veszprém FC vezetősége

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!