az Utolsó felkészülési mérkőzés

2020.07.22. 11:00

A kupagyőztes érkezik az FC Ajka ellen

Utolsó hazai felkészülési mérkőzését játssza ma ezen a nyáron az FC Ajka. Az NB II-es labdarúgócsapat első osztályú ellenfelet fogad, a Magyar Kupa idei győztese, a Budapest Honvéd látogat a zöld-fehérekhez.

Horváth Gábor

Az ajkaiak utolsó hazai edzőmeccsükre készülnek ezen a nyáron

Fotó: Penovác Károly/Napló

A 19 órakor kezdődő mérkőzés azért is érdekes, mert a két klub jó viszonyt ápol egymással, tavaly kooperációs szerződést, idén stratégiai megállapodást kötöttek a felek, amelynek keretében több honvédos fiatal is Ajkára került és kerülhet a jövőben is.

A tavalyi kölcsönjátékosok közül Kovács Nikolasz és Soltész Dominik továbbra is az FC Ajkát erősíti majd, melléjük idén újabb három futballista (Tóth Péter, Zvara Levente, Irimiás Gergő) érkezett a fővárosiaktól.

Az ajkaiak utolsó hazai edzőmeccsükre készülnek ezen a nyáron
Fotó: Penovác Károly/Napló

Az ajkaiaktól idén nyolcan (Köles János, Pavlitzky Balázs, Horváth Péter, Illés Dávid, Markó Róbert, Deczki Máté, Nagy Erik és Nagy Barnabás) távoztak, Rétyi Róbert (Vasas, kölcsönbe), Zsolnai Richárd (DVTK, kölcsönbe) és a már említett honvédos fiatalok érkeztek. Az NB II 2020/2021-es idénye augusztus másodikán rajtol. Kis Károly együttese otthon kezd, a nyitókörben az ETO FC Győrt fogadja. Az FC Ajka július 26-án, vasárnap Dorogon zárja a felkészülési meccsek sorát. A csapat eddigi nyári eredményei: FC Ajka–Balatonfüredi FC 6-0, FC Ajka–Sopron 5-1, Gyirmót FC Győr–FC Ajka 2-0, FC Ajka–Pápai Perutz FC 5-1, Szentlőrinc SE–FC Ajka 3-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!