Foci

2009.07.31. 02:29

Felemelő érzések - A veszprémi nevelésű ifjú az Arsenal ellen is játszott

Szombathely, Veszprém - Alaposan felpörögtek idén az események Iszlai Bence pályafutásában: a Haladás FC veszprémi nevelésű, 19 esztendős labdarúgója 2009-ben debütált az NB I-ben, bemutatkozott a nemzetközi porondon, legutóbb pedig az Arsenal elleni edzőmérkőzésen is megmutathatta, mit tud.

Horváth Gábor

Alig két esztendeje még az akkor újjáalakult, megyei másodosztályban szereplő veszprémi felnőttegyüttesben rúgta a bőrt, azóta viszont nagyot fordult vele a világ. Iszlai Bence a 2008-as U-19-es Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett a magyar válogatott tagjaként, majd elfogadta a Haladás FC invitálását. 

Az NB I-ben harmadik helyen végző együttesben a szezon második felében debütált, majd szerepet kapott a gárda nyári Európa ligás mérkőzésein. Ahogyan az Arsenal elleni július 27-i felkészülési találkozón is.

- Felemelő érzés volt egy ilyen szintű együttes ellen pályára lépni, a találkozó előtt természetesen izgultam kicsit, de a kezdősípszót követően ez teljesen elmúlt - kezdte a Veszprém FC-USE 19 esztendős neveltje, akit Csertői Aurél edző a kezdőtizen- egybe jelölt az angol sztárcsapat ellen. 

Bence olyan futballistákkal futott össze a szombathelyi gyepen, mint a holland válogatott Robin Van Persie, az orosz labdazsonglőr Andrej Arsavin vagy a brazil származású horvát csatár, Eduardo

A Haladás labdarúgóin nem látszott túlzott megilletődöttség, ettől függetlenül bőven kijött a legutóbbi Bajnokok Ligája-kiírásban elődöntőbe jutott gárda jóval nagyobb tudása és rutinja: az Arsenal 0:5-ös eredménnyel teljesítette az edzőmeccset.

- Természetesen jobbak voltak, alaposan eldugták a labdát előlünk. Látszott, hogy mindenkinek megvan a személyre szabott feladata, nem cifrázták a játékot, csapatként működtek. 

Nem kezdtek nagy elánnal, de aztán ritmust váltottak - elemezte kicsit a nagynevű ellenfelet a szombathelyiek fiatalja, aki 75 percet játszott Arsene Wenger csapata ellen.

Iszlai Bence júliusban hivatalos nemzetközi mérkőzéseken is pályára lépett: a svéd Elfsborg ugyan az Európa Liga selejtezőjének második fordulójában könnyedén búcsúztatta el (idegenben 3:0-ra kapott ki a Hali, hazai pályán pedig gól nélküli döntetlent játszott) a szombathelyieket, de az utánpótlás-válogatott futballista nem vallott szégyent, sőt az országos sportnapilap a második mérkőzés legjobbjának választotta. Aminek az értékét növeli az is, hogy a korábban támadó középpályást játszó labdarúgó a Haladásban nem a megszokott posztján, hanem a védősor előtt, az úgynevezett szűrőpozícióban szerepel.

- Valóban nem ez az igazi posztom, de ott játszom, ahol kell. Az Elfsborg elleni első találkozón sajnos sanszunk sem volt, frissebben mozgott az ellenfél, a második meccsen viszont egyenlő partnerei voltunk a svéd csapatnak. 

Még nem tudom, hogy a bajnokságban is kezdőember leszek-e. Sok múlik azon, hogy az első találkozónkon, vasárnap a Kaposvár ellen Csertői Aurél hogyan állítja össze a gárdát, mert a mester csak ritkán szokott változtatni. 

Tavaly volt betegségem és sérülésem is, idén viszont remekül érzem magam, jó állapotban várom a rajtot - nyilatkozta lapunknak Iszlai Bence, aki jövőbeli terveivel kapcsolatban hozzátette: minél előbb szeretne stabil NB I-es játékos lenni, majd később külföldön is kipróbálná magát.

Persze ez utóbbi egyelőre még távolabbi cél, nem baj, ha a 2009-es után néhány kevésbé pörgős, de igazán eredményes esztendő jön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!