Foci

2016.02.23. 18:48

Kezdődik a tavasz: az éllovas Veszprém a bombaesélyes

Megyei körkép - Izgalmas tavasz elé nézünk a labdarúgó megyei első osztályban. Sok a nyitott kérdés, hétvégén már kezdés. Beharangozó, 1. rész.

Horváth Gábor

A soron következő hétvégén folytatódik a 18 csapatos megye I-es küzdelem. A mezőny elején, közepén, illetve az alsóházban is szoros a versengés a résztvevők között, az erőviszonyok némileg átalakultak (átigazolási körképünk ITT olvasható - a szerk.), lássuk, hogyan sikerült az együttesek felkészülése és mit hozhat a tavaszi idény!

Veszprém (1., 49 pont)

Az NB II-es és NB III-as évek után ismét alulról építkező veszprémiek veretlenül vezetik a tabellát. Ősszel mindössze egy alkalommal vesztettek pontot, és a folytatásban is minden alkalommal esélyesként lépnek pályára. Persze lesz majd olyan összecsapás, amelyen potenciálisan megszorongatható az éllovas, összességében mindenki bajnoki címet és feljutást vár a VLS-től.

Szabó Péter ügyvezető: - Sajnos számos sérülés hátráltatta felkészülésünket, két edzőmeccs emiatt el is maradt. A jövő csapatát építjük, nem várhattunk az erősítésekkel nyárig, hiszen szeretnénk minél jobb mérleggel első helyen végezni, illetve még az is előfordulhat, hogy osztályozót kell játszanunk. Sűrű tavasz elé nézünk, bízunk benne, hogy legalább olyan jól sikerült, mint az ősz.

Úrkút SK (2., 45)

Az országban egyedülálló módon sorozatban hat bajnoki címet begyűjtő úrkútiaknak idén alaposan megnehezedett a dolguk. A régi vetélytársak mellé bejött a képbe a Veszprém és a Pápa, a címvédés ezúttal nem tűnik túl esélyesnek. Ezzel együtt a csapat remek őszi idényt tudhat maga mögött, hiszen mindössze két alkalommal veszített pontot. Az önbizalom és a rutinos, erős játékoskeret adott ahhoz, hogy a gárda minél tovább üldözze a megyeszékhely együttesét.

A címvédő Úrkút SK (narancsszínű mezben középen Marics Máté, jobbra Czaha Dániel) ősszel igazi, szikrázó derbit játszott a Veszprémmel (Szabó Patrik), utóbbi megérdemelten nyert. A folytatásban is a megyeszékhely csapata az esélyes, de a tavalyi bajnok mindent elkövet, hogy minél tovább üldözze vetélytársát.

Vágfalvi Norbert edző: - A felkészülésünk jól sikerült, a U-19-es csapattal edzettünk együtt Garai Péter vezetésével. Sokat gyakoroltunk, próbáltunk minél jobb állapotba kerülni a rajtra. Nem mi vagyunk az esélyesek, a Veszprém még tovább erősödött. Meglátjuk, hogy alakul, a dobogón mindenképpen szeretnénk ott lenni, de szerintem ezzel nem is lesz gond.

Perutz FC (3., 33)

A pápaiaknak a nyáron az utolsó pillanatban kellett megye I-es szintű csapatot verbuválniuk, s ez meg is látszott a teljesítményen. A csapat jó, de nem annyira, hogy beleszóljon a bajnoki címért zajló csatába.

Marton Miklós edző: - Aránylag jól sikerült a felkészülés. A játékosok dolgoznak, így mindig hiányzik valaki, de nem panaszkodom. Az edzőmérkőzések is rendben voltak, főként az utolsón láttam azt, amit szeretnék. Sokan jöttek-mentek, megint új csapatot kell építeni. Elsősorban pápai kötődésű labdarúgókban gondolkodunk, közülük tértek vissza most többen is. Az első két helyezett előnye nagy, a mi célunk az, hogy minél több pontot szerezzünk, másban most nem gondolkodunk.

Várpalotai BSK (4., 30.)

A VBSK az évad kellemes meglepetése, a csapat eredményes hónapokat tudhat maga mögött. Az együttes négy utolsó tétmeccsén még csak gólt sem kapott, emellett a sorból kiemelkedik az októberben Veszprémben elért döntetlen.

A Várpalota piros felsőben Zsupek Dániel) a negyedik helyről várja a rajtot

Pencz Norbert edző: - korán elkezdtük a munkát, ám nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Voltak edzőmeccseink, és a Téli kupán is szerepeltünk felváltva az ifjúsági csapatunkkal. Az eredeti elvárás a középmezőny volt, most úgy vagyunk vele, hogy megpróbálunk a dobogón végezni. Nem adjuk fel ezt a célt. Várjuk a hétvégét, az Ugod elleni találkozó jó kis erőpróba lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!