Foci

2006.06.02. 22:00

Milliók elõtt fociznak

<b>A pápai kis csapat lehet a futballbajnokság quotkirálycsinálójaquot</b>

Mórocz Zsolt

Csakhogy a Lombard az utóbbi hetekben nem arról híres, hogy papírforma eredményeket ér el. A hónapokkal ezelõtt már eltemetett társulat Zsivoczky Gyula edzõ irányí-tásával megtáltosodott.
- Szeretnénk bebizonyítani Debrecenben, hogy nem a véletlen mûve az, amit eddig produkáltunk - kezdte a Pápa ifjú mestere. - A tévéközvetítésnek köszönhetõen több millió ember néz majd minket, és biztos vagyok benne, hogy az utolsó pillanatig küzdünk, nem adjuk meg magunkat könnyen.

- Többen biztosan nem léphetnek pályára.
- szintén bevallom, hogy egy kissé aggaszt is a dolog, hiszen Kincses és Elder sárga lapok miatt, Gaál sérülés, DArrigo eltiltás okán nem lehet velünk. Mumba is még csak készülget, szóval alapo-san fel kell forgatni a csapatot, ez biztos. Azt viszont már most megígérem, hogy nem fogok arra hivatkozni ez nem játszott, az nem játszott, hiszen minden esetben a pályá-ra küldött csapat a lehetõ legjobb.
- Eddig a támadó futball sikert hozott. A bajnok otthonában is quotbepróbálkoznakquot?
- Egyértelmûen bátor focit akarunk játszani. Egyfelõl ott lesz a telt házas lelátó, tehát nem szabad, hogy megijedjünk. Másfelõl fontos persze a játékrendszer, de annál sokkal meghatározóbb, hogy melyik csapat erõlteti rá akaratát a másikra. Ha ez sikerül nekünk, akkor akár nyert ügyünk is lehet.

- A Debrecen bajnoki címe és a Lombard 15. helye mások kezében is van.
- Remélem, hogy az MTK hajtani fog a bronzéremért és mindent megtesz a Vasas ellen a gyõzelemért. Ugyanezt várom a Fehérvártól is, amelynek szintén fontos, hogy felállhasson a dobogó-ra, tehát ott is éles és kemény meccs lesz - legalábbis szerintem. Ez azonban minket nem szabad, hogy befolyásoljon akármilyen eredményt érünk el, játékosaim emberi tartásból, akaratból maximálisat nyújtottak. Itt az alkalom, hogy a kiesés ellenére újra bizonyítsák képességeiket.
- Nem a saját kezünkben van a sorsunk, de természetesen a Pápa ellen nyernünk kell otthon - mondta Supka Attila, a debreceniek szakvezetõje. - Sokan lesznek ránk kíváncsiak a helyszínen, de nekünk bíznunk kell a Fehérvárban is, abban, hogy legyõzik az Új-pestet. Más kérdés, hogy a szövetség ismét nevetséges döntést hozott a lila-fehérekkel kapcsolatban. Az ugyanis nem büntetés, hogy saját pályájukon nem, de a fõvárosban játszhatnak és nézõk elõtt. Sajnos hozzászoktunk már ehhez, ezért is kell csak saját teljesítményünkkel törõdnünk, és azzal, hogy legyõzzük a Lombardot.A pápai labdarúgók emberi tartásból
és akaratból is maximálisan
teljesítettek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!