Ganna

2015.07.13. 18:52

Összetartó közösség - Falunapi mulatság Gannán

Ganna - Vidám dallamok, roskadásig telt bográcsok, nyárson sült malac és felhőtlenül jó hangulat fogadta a település falunapjára ellátogatókat.

Polgár Bettina

Az egész falut megmozgató rendezvény Nagy Ottó polgármester köszöntőjét követően főzőversennyel vette kezdetét. – Ez alkalommal tizenkét csapat mérte össze szakácsművészetét. Az eseményre két környékbeli vadásztársaság ajánlott fel vadhúst, ebből készültek az ételek. A tárkonyos vadragulevestől kezdve a vadpörköltön át egészen a káposztás babgulyásig bezárólag széles skálán mozgott az ételkínálat – árulta el a Naplónak Ganna vezetője. A zsűritagok pedig irigylésre méltó helyzetbe kerültek ezáltal, hiszen finomabbnál finomabb érteleket kóstolhattak végig a díjnyertes fogás kiválasztásához.

A polgármester kiemelte, a Gannán élők rendkívül összetartóak és segítőkészek, több felajánlás is érkezett az eseményre. A gondosan összeállított programok pedig az egész család kikapcsolódását szolgálták, a legkisebbektől a felnőttekig. Míg a gyermekeket sorverseny és légvár várta, addig az idősebbek kipróbálhatták ügyességüket a lövészetben, emellett pedig különféle zenés műsorok biztosították a vidám szórakozást. – Szeretném, ha ez a példaértékű összefogás a továbbiakban is megmaradna a lakosság részéről, és bízom benne, hogy jövőre is ugyanígy össze tudunk majd jönni – fogalmazott mosolyogva Nagy Ottó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!