Gazdaság

2010.02.10. 18:01

Újragondolt Rotschild

Herend - Az idén 150. születésnapját ünneplő Rotschild-minta újragondolt formában jelenik meg a herendi porcelánokon. Az új kollekciót sok más újdonsággal a holnap kezdődő frankfurti szakvásáron mutatja be a porcelánmanufaktúra.

Kiss Nikolett

Immáron 150 éve annak, hogy a mára egyik legismertebb herendi dekoráció megszületett. A játékos madárpárt ábrázoló, és a kor meghatározó bankár családjáról - mint első megrendelőről elnevezett Rothschild minta születésnapjára felújítva és különböző módokon átgondolva várja a hagyományos értékek tisztelőit.

A világ legnagyobb fogyasztási cikkekkel foglalkozó vásárán, a frankfurti Ambientén bemutatnak egy, a minta ihlette egy méter magas vázát, ami a herendi stand egyik fő látványossága lesz. Emellett számos dekoráció gondolta újra a klasszikus mintát az új évezred ízlésvilágának megfelelően, kezdve a már tavaly megismert Babos Pálma által készített redesign-on át, az idei ünnepi mintákon keresztül, a fő motívumnak - a madárnak - különböző plasztikus megjelenéséig.

A romantikus madárpár tematikáján kívül számtalan különleges áttörésű tál és dísztárgy jelent még meghatározó csoportot Herend újdonságai között. Ezek között a madaras motívum éppúgy megjelenik, mint a vizek világa, a geometria, vagy épp városok felhőkarcolói.

Az áttörés egyike a kézi készítés legaprólékosabb, legnehezebb tevékenységeinek: tulajdonképp a manufakturális porcelánkészítés egyik jelképeként tekinthetünk a technikára. Természetesen a gyűjtőknek is kedveskednek minden évben különböző limitált művekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!