Gazdaság

2010.10.13. 15:23

A dobogó élén

Budapest - A Központi Statisztikai Hivatal országos versenyén első helyet szerzett a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola megyénket egydüliként képviselő csoportja.

Tóth B. Zsuzsa

A négy, pénzügyi és számviteli ügyintéző képzést végző diák, Dobosi Szalóme, Nagy Nikolett, Peszmeg Csilla és Szám Dorottya nem kapott sok időt a Statisztikai Világnap apropóján megrendeztett versenyre való felkészülésre. Az egyes fordulók ugyanis nagyon gyorsan követték egymást. Azonban felkészítő tanáruk, Simon Zsuzsanna és a prezentáció elkészítésében segédkező Csalló Györgyi tanárnő melléjük állt.

A tudás, a szorgalom és a tanárok, diákok közös munkája meghozta gyümölcsét. Az elődöntőn 48 dolgozatot bírált a zsűri, a középdöntőbe már megyénkből csak a közgázos, rendkívül jó eredményt elért Szanicsido csapat került a 15 másik csoport mellé. Az országos döntőre nyolcan maradtak versenyben. Egy perezentációt készítettek adott témából, egy adatbázisból.

Konkrétan a 2000-2001-es tanévben a közgazdasági egyetemre jelentkező tanulókról kellett statisztikai közlést készíteniük. Aztán azzal kapcsolatos kérdéseket kaptak, amelyek a valós tudást firtatták. A veszprémi iskola diákjai itt is helytálltak, sőt, a statisztikai alapfogalmakkal szintén tisztában voltak és az informatika terén sem hoztak szégyent iskolájukra, városukra. A villámkérdések sem hozták zavarba őket, így elnyerték az első helyet, vele pedig az értékes könyvjutalmakat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!