Gazdaság

2010.12.15. 18:40

Kezdődik a felszámolás a PML-nél

Veszprém - Nem sikerült megmenti a PML Kft-t a felszámolási eljárástól, de talán a most kezdődő reorganizáció során talpra állhat a társaság.

Tremmer Tamás

Éppen egy éve annak, hogy váratlanul utcára tették a PML Könnyűfémszerkezet-építő Kft. munkatársait, akiknek összességében 25 millió forinttal azóta is tartozik egykori munkáltatójuk. Az esettel lapunkban többször is foglalkoztunk. Most újabb fordulatot vett a társaság sorsa, december 7-től jogerős a végzés, a PML felszámolási eljárás alá került, aminek lefolytatására a szombathelyi Help Kft-t jelölte ki a bíróság. Mindezt Sándor Zoltán ügyvezető igazgatótól tudjuk, aki januártól válságmenedzserként vezette a céget.

Az ügyvezetőnek a társaság adósságállományát az eltelt időben sikerült csökkentenie, de nem járt teljes sikerrel. Ma még összességében mintegy 80 millió forint a kft. kötelezettség állománya, aminek döntő részét banki tartozás, illetve a dolgozók elmaradt bére és annak közterhei teszik ki.

Sándor Zoltán úgy vélte, ezzel az elmúlt hónapok küzdelmei után végre lélegzetvételhez jut, s kevesebb támadás éri. A felszámolási eljárás pozitívuma, hogy végre számukra is megnyílik a bérgarancia alap, s rendezni tudják az egykori munkatársak elmaradt járandóságait. Ennek érdekében a napokban mindenkivel felveszi a kapcsolatot. Ugyanakkor szeretné elérni, hogy a felszámolási eljárás egyben a cég reorganizációs programjának végrehajtása legyen. Ezzel elkerülhetnék a cégbírósági törlést, és végre tiszta lappal kezdhetne új életet az egykor szebb napokat látott, reményteljes jövő előtt álló társaság.

Címkék#pml kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!