Gazdaság

2011.03.31. 09:53

Félmilliárdos adócsalást lepleztek le, zárolták egy cég számláját

Budapest - Mintegy félmilliárdos adócsalás miatt zárolták egy cég számláját a pénzügyőrök - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csütörtökön az MTI-vel.

MTI

Közleményük szerint saját információk alapján egyszerre tíz helyen negyven pénzügyi nyomozó tartott házkutatást Pest megyében. Ennek eredményeképpen a számlán található pénz mellett a cég Mercedesét, valamint teljes árukészletét is lefoglalták, amelyek együtt a teljes adóhiányt fedezik. Az elkövetői csoport vezetője előzetes letartóztatásban van.
Az adatok és a bizonyítékok arra utalnak, hogy az elkövetők 2008 végétől két hónapon át nagy mennyiségű szélvédőmosó folyadékot szállított Szlovákiába, majd az árut fiktív papírok felhasználásával visszaszállították Magyarországra, és eladták. Az árut Szlovákiából Magyarországra "szállító" és Magyarországon értékesítő cég hamis áfa-bevallást készített, bizonyos időszakokban pedig egyáltalán nem nyújtott be adóbevallást, így 2009-től 2010 végéig a cég majdnem ötszáz millió forintos adóhiányt halmozott fel - olvasható a közleményben.
Az adó- és vámhivatal az év első három hónapjában hat esetben leplezett le hasonló nagyságú adócsalást; a bíróság valamennyi adócsalót előzetes letartóztatásba helyezte - tette hozzá a NAV.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!