Gazdaság

2011.10.28. 08:10

Hitelezési boom a takarékszövetkezeteknél

A megyeszékhelyeken lévő takarékszövetkezeti fiókokat ajánlja a deviza-lakáshitelüket forinthitelre átváltani szándékozóknak Varga Antal, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség ügyvezető igazgatója.

Osváth Sarolta

Helyenként, főleg a kisebb településeken a fiókok kapacitását ugyanis meghaladja az érdeklődők száma, ezért szerencsésebb, ha a hitelesek a nagyobb városokban lévő takarékokat keresik fel. A hosszabb várakozást ezzel el lehet kerülni, a fiókok ugyanakkor a rohamra való tekintettel, amikor és ahol szükség van rá, túlórában foglalkoztatják az ügyintézőket.


Eddig a takarékok 60 százaléka kezdte meg az ingatlanfedezettel biztosított lakáshitelezést a devizahitelek kiváltása céljából, jelenleg mintegy 20 milliárd forint hitel kihelyezésénél tartanak. A Takarékbank hetente kér jelentést a tagszövetkezetektől a hitelezés pontos követése érdekében. A takarékoknak 11,47 százalékos THM-et tartalmazó kondíciók alkalmazását ajánlotta a szövetség. Az egyes szövetkezeti hitelintézetek azonban ettől eltérhetnek, az eddigi tapasztalatok szerint átlagosan 10-11 százalék közötti a teljes hiteldíjmutató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!