Gazdaság

2015.11.06. 15:57

A hivatásos vadászok a vadállomány letéteményesei

Huszárokelőpuszta, Hubertlak - Gyümölcsöző a Veszprém Megyei Vadászkamara, a Verga Zrt. és a Bakonyerdő Zrt. együttműködése. A felek tavaly avatták fel a Hubertlaki hivatásos vadász emlékhelyet. Az idei megemlékezést az első Veszprém megyei vadászkamarai trófeaszemlével bővítették.

Tremmer Tamás

– A hivatásos vadászokról kevés szó esik, pedig ők végzik az aprómunkát. Nélkülük az ágazat nem működne. A mindennapok során rájuk támaszkodunk, ezért megérdemlik, hogy az év során legyen egy nap, amikor ők vannak a középpontban – mondta Horváth Iván, amikor köszöntötte az ünnepség résztvevőt a Hubertlaki hivatásos vadász emlékhelynél. A Bakonyerdő Zrt. termelési és kereskedelmi vezérigazgató-helyettese emlékeztetett rá, hogy szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt adták át az emlékoszlopot. Szekrényes Tamás, a Veszprém Megyei Vadászkamara hivatásos vadász alelnöke jelezte, az ezüstösen csillogó bakonyi bükkösben öröm ünnepelni. Úgy fogalmazott, hogy a hivatásos vadászok a hazai vadállomány letéteményesei.

Nagy siker volt az első Veszprém megyei vadászkamarai trófeaszemle (Fotó: Tremmer Tamás)

Az ünnepségen adták át a tavaly alapított Hubertlaki Kereszt kitüntetést, amelyet idén Sándor István (Dél-bakonyi Vadásztársaság), Gombási Károly (Bakonyerdő Zrt.) és Kirchkeszner Tamás (Verga Zrt.) érdemeltek ki. Az idei megemlékezést az első Veszprém megyei vadászkamarai trófeaszemlével bővítették. A huszárokelőpusztai vadászház udvarán 85 trófeát mutattak be. Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke jelezte, ez az esemény is a kamara, a Verga Zrt. és a Bakonyerdő Zrt. együttműködésének köszönhető, amivel szintén hagyományt szeretnének teremteni.

A szemlén Takács Szabolcs nem Veszprém megyei kormánymegbízottként, hanem vadásztársként köszöntötte a megjelenteket. Úgy fogalmazott, hogy a trófeamustrával jogos igényt elégítenek ki a szervezők. Itt minden vadgazdálkodó bemutathatja trófeáit, ezeken keresztül pedig bepillantást engednek a náluk végzett szakmai munkába.

A Hubertlaki Kereszt kitüntetésben részesült Kirchkeszner Tamás, Gombási Károly és Sándor István (Fotó: Tremmer Tamás)

Az idei szarvasbőgéskor megdőlt a több mint egy évtizedes megyei rekord, ezt a trófeát szintén bemutatták. Az elejtőt segítő hivatásos vadász, Németh Mihály munkáját Hubertus Kereszt arany fokozata kitüntetéssel ismerték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!