Gazdaság

2016.12.13. 22:16

A város él és élni akar

Balatonfüred - Új közösségi terek és zöldfelületek kialakítása, a felső városrész rehabilitációja - ezek a közeljövő városfejlesztési stratégiájának a legfontosabb elemei.

A városstratégiáról a település honlapján Bóka István polgármester fejti ki álláspontját. Ebből többek között kiderül, új közösségi terek és zöldfelületek kialakítása, a felső városrész rehabilitációja - ezek a közeljövő fő fejlesztési irányai. Balatonfüred a minőségi fejlesztések révén változik, egyre felkapottabb, új jelenségek tapasztalhatók.

- A város gazdálkodása nyereséges. A tavalyi évhez képest az iparűzési, illetve az idegenforgalmi adó 10 százalékkal nőtt, a városban regisztrált vendégéjszakák száma is emelkedett. Jövőre lesznek nehézségeink, mert januártól az oktatási intézmények fenntartása és működtetése is az államhoz kerül, amivel sajnos együtt jár az is, hogy csökkentik az idegenforgalmi adó után járó támogatást. Ez összességében 60 milliós hiányt jelent Balatonfürednek.

Ettől függetlenül 2017-ben is többletre számítok - mondta a közösségi házban tartott beszámolójában Bóka István polgármester. Több beruházást is terveznek a városban, a kemping fejlesztésétől az iparterületek bővítésén át a rendelőintézet vagy éppen a Kiserdei Óvoda fejlesztéséig. A legfontosabbnak a felső városrész rehabilitációját tartja a polgármester, aki hangsúlyozta: idén 16 uniós pályázatot adott be a város, de egyelőre késnek a bírálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!