Gazdaság

2006.06.07. 22:00

Balatoni quotirányt

<b>Hiányt pótol a zánkai ifjúsági centrum strandkalauza</b>

Mórocz Zsolt

Az idõjáráson kívül minden rajtra készen áll, hogy meginduljon az idei balatoni strandszezon. Az ifjúsági centrum által gondozott att-raktív kiadványból, a Balatoni strandkalauzból hasznos információkat tudhatnak meg a magyar tengerhez érkezõ vendégek. A tízezer példányban megjelent kiadvány magyar és angol nyelven ismerteti a balatoni fürdõzési szabályokat, a Kék hullám zászló strandminõsítõ program tudnivalóit, de tájékoztatást ad a vízi mentõk balatoni szakszolgálatáról és a közbiztonságról is. Az általános ismertetõkön túl természetesen a fürdõhelyeké a fõszerep a már említett két nyelven kívül németül és hollandul is bemutatkoznak a strandok.
Az ifjúsági központ felhívására húsz, elsõsorban az északi parton található strand-üzemeltetõ biztosított adatokat szolgáltatásairól. A kiadványban a fürdõzõk tájékoztatást kaphatnak arról, hogy az adott strandon milyen szolgáltatások elérhetõek, kezdve a vízi csúszdától, sportlétesítményektõl, játszótértõl, zuhanyzótól, értékmegõrzõtõl a parkolási lehetõségekig. Ki-emelt figyelmet szenteltek a készítõk arra, mûködik-e a strandon vízi mentõszolgálat és animáció. Ezenkívül tájékoztató jellegû árak is szerepelnek a kiadványban, valamint az üzemeltetõ elérhetõsége is megtalálható.
A turistákat más hasznos információkkal is segíti a füzet a segélyhívó számokat, tömegközlekedési eszközök menetrendjét és a nemzetkö-zi külképviseletek, nagykövetségek listáját is megtalálhatják az érdeklõdõk.
A strandkalauz iránti igény elsõsorban a külképviseleteken megjelent visszajelzések alapján fogalmazódott meg, így a különbözõ kiállítások, Tourinform-irodák mellett külföldre is jut a kiadványból. A füzet megjelenését a Balaton Fejlesztési Tanács 1,6 millió forinttal támogatta.
Archív fotó Gáspár Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!