Gazdaság

2009.06.15. 02:28

Földből nőtt ki a Boldogfa

Csabrendek - Csak az tudja igazán, mekkora kincs a munkahely, aki álláskereséssel tölti ideje nagy részét. Egy kistelepülésen pedig a szokásosnál is nagyobb boldogság a munkahelyteremtés.

Tremmer Tamás

Éppen két éve, 2007 nya-rán talált rá az angol vállalkozó Csabrendekre, ahol megalapította a Boldogfa Kft.-t. A munkát három emberrel kezdték, ma pedig már 15 állandó alkalmazottjuk van. 

Ha a termelés úgy kívánja, kisegítő személyzetet is vesznek fel. Miért éppen angol befektető, miért éppen Csabrednek? - kérdeztük Makádi Katalintól, a cég irodavezetőjétől. 

A válasz roppant egyszerű. A tulajdonosoknak Sümegen van házuk, ennek köszönhetően sok időt töltenek hazánkban. 

Tizenöt éve indították vállalkozásukat a szigetországban, s úgy érezték, eljött az ideje annak, hogy hazánkban is megpróbálkozzanak vele.Körbenéztek Sümegen, a kistérségben, s Csabrendeken kötöttek ki. 

Egy elhagyatott telephelyet vásároltak meg, ide telepítették a Boldogfa Kft.-t. Minő boldogság ez a helyieknek! Ráadásul a tulajdonos kikötötte, lehetőség szerint helyi embereket kell alkalmazniuk, amit azóta is szem előtt tartanak.

A társaságnál elsősorban otthoni használatú kerti fajátékokat készítenek, de gyártanak különféle rendeltetésű kerti szerszámtárolókat, kiülőket is. 

Termékeik döntő hányadát Angliában értékesítik, sajnos minimális a hazai eladás. A vállalkozás újfajta technológiát is meghonosított Magyarországra. 

Magasnyomású telítőberendezésükkel fenyő fűrészáruk faanyagvédelmét végzik, amellyel a belsejébe juttatják a konzerválóanyagot. Ezzel jelentősen megnő a fa élettartama, s nem igényel más kezelést sem.

Az elmúlt két évben a termelés felfutásával párhuzamosan rendbe tették a telephelyet. Makádi Katalin elmondta, a lehetőség adott, hogy bővítsék tevékenységi körüket, s újabb munkahelyeket teremtsenek. 

A tulajdonosnak is ez a feltett szándéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!