Gazdaság

2016.12.20. 18:20

Győzött Veszprém megye - Ismét megrendezték a kis- és középvállalkozások csapatainak országos versenyét

Budapest - Idén Veszprém megye csapata hódította el az első helyet, a zalaiak harmadik helyezettek lettek az évek óta megrendezett gazdasági találkozón.

PLT-információ

A KKVHÁZ Zrt. által rendezett országos vetélkedőn idén 6 asztalnál 20 csapat vitázott, a határon túlról a Vajdaság, Felvidék és Erdély-Partium-Székelyföld vett részt. Lapcsoportunk, a Pannon Lapok Társasága évek óta kiemelt médiapartnere a kis- és középvállalkozásokat segítő mozgalomnak.

Az első három helyezett csapat kapitányai, középen Hédl Sándor, Veszprém megye csapatának vezetője
Fotó: KKVHÁZ

Végig igazi kávéházi hangulat izzott az Falk 1 Rendezvényközpontban. Zsúfolásig megtelt terem, karácsonyi meghittség és az üzlet keveredett a vitaasztaloknál és a folyosókon. Első feladatként a csapatoknak három konkrét kívánságot kellett megfogalmazni a kkv-szektor érdekében a kormányzat felé. Három-három perces kis prezentációban lehetett érvelni a javaslatok mellett. A megoldásokat szakértő zsűri értékelte Bod Péter Ákos egyetemi tanár elnökletével. A döntőbe remek csapatmunkával az első asztalt került, itt foglalt helyet Zala megye, Budapest 1-es csapata és Veszprém megye. Feladatuk az volt, hogy mutassanak be egy új fejlesztésű versenyképes export terméket.

A versenyt végül a Veszprém megyei csapat nyerte a zirci székhelyű Bakony Elektronika Kft. közvilágítási alkonykapcsoló rendszerével. Nyereményük az, hogy 2017 első negyedévében az Nemzetgazdasági Minisztérium egy gazdasági csúcstalálkozóval ajándékozza a meg a megyét. A második Budapest, harmadik helyezett pedig Zala megye csapata lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!