Gazdaság

2009.11.04. 14:07

NVT: eredménytelen a Balatoni Halászati Zrt.-re kiírt pályázat - Közgyűlés november 13-án

Budapest - Érvényes, de eredménytelen a Balatoni Halászati Zrt.-re kiírt pályázat a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) szerint, így a testület ennek megfelelő álláspontot fog képviselni a halászati társaság november 13-i közgyűlésén.

Kiss Nikolett

Az NVT a szerdai ülésén hozott döntésről az MTI-nek eljuttatott közleményben ismerteti: a halászati cég tógazdaságaira kiírt pályázat beadási határideje 2009. október 15-e volt. Egyetlen pályázat érkezett be, amelyet az érdeklődő a pogányszentpéteri tógazdaságra adott be. Így egyedül a legkisebb értékű tógazdaságra érkezett érvényes ajánlat, a vagyonértékelésben meghatározott ár körülbelül 80 százalékán.
   
Ennek ismeretében a tanács gazdasági szempontból a pályázat érvényességének, de eredménytelenségének megállapítását tartja indokoltnak, tekintettel arra, hogy egyetlen tógazdaság értékesítése a BH Zrt. pénzügyi gondjaira nem kínálna megoldást, ráadásul a többi tógazdaság értékét is csökkentené.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!