közelebb hozza egymáshoz az időseket

2018.10.11. 14:00

Szenior Mentor Kerekasztal: segítik a nyugdíjasokat

A nyugdíjasok helyzetének javítása és a közösségteremtés mellett az időskor tartalmas eltöltésében is támogatja a szépkorúakat a frissen létrejött Szenior Mentor Kerekasztal.

Marton Attila

Vándorfi Győző, Ovádi Péter és Szente József a kerekasztal ülésén

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az országosan is egyedülálló kerekasztal összehívását Ovádi Péter, Veszprém megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője kezdeményezte.

Vándorfi Győző, Ovádi Péter és Szente József a kerekasztal ülésén
Fotó: Penovác Károly/Napló

A szervezet első ülésén Ovádi Péter kiemelte, az idősek tapasztalatára, bölcsességére szükség van, a kerekasztal célja, hogy a választókerületben élő idős emberek észrevételeit összegyűjtse, és eljuttassa a döntéshozóknak. A kerekasztal munkájában résztvevő szakemberek abban is segítenek, hogy megoldásokat ajánljanak a térségben élőknek az időskor minél tartalmasabb eltöltéséhez.

Szente József, a Szenior Mentor Kerekasztal elnöke elmondta, Veszprém megye 1. számú választókerületének huszonöt településén csaknem százezren élnek, az időskorúak száma pedig mintegy 25 ezer. A frissen létrejött kerek-

asztalnak négy körzete lesz: Veszprémben Szente József, Kislőd térségében Kisné Lovasi Mária, a kerekasztal alelnöke, Herend környezetében Hirsch Melinda, míg Dudaron és környezetében Mádl György segíti a szervezet munkáját, amelynek tiszteletbeli elnöke Ovádi Péter.

A kerekasztal feladata, hogy információs hálót szőjön a települések nyugdíjasai között azért, hogy ellátogassanak egymás rendezvényére, közösen vegyenek részt egészségügyi, életviteli vagy számítástechnikai előadásokon. Balla Emőke, a Napló főszerkesztő-helyettese elmondta, lapunk kiemelten foglalkozik a nyugdíjasokkal, rendszeresen tudósít a nyugdíjasklubok rendezvényeiről és a nyugdíjasokat érintő témákról, valamint támogatja az idősek programjait, például a Mesél a múlt pályázatot vagy az idősek mesemondó versenyét. Hozzátette, a Napló rendszeresen hírt ad a jövőben a kerekasztal tevékenységéről.

A tegnap megalakult szerveződés munkáját szakértők segítik tanácsaikkal. Mások mellett javaslataival támogatja a szenior kerekasztalt az egészségmegőrzés terén Vándorfi Győző diabetológus és Baratiné Véninger Gabriella, a Csolnoky Ferenc Kórház ápolási igazgatóhelyettese, bűnmegelőzés témakörében Szilágyi Erzsébet, életviteli kérdésekben Pap Józsefné, jogi témákban pedig Keskeny Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!