Gazdaság

2011.03.17. 19:51

Szenzációk a FeHoVán - Megnyílt a horgász-vadász seregszemle

Budapest - Európa egyik rangos horgászati, vadászati kiállítása nyílt meg a fővárosban, megyei résztvevőkkel.

Tremmer Tamás

A természet megújulásának pillanatában a horgászok, vadászok új kalandok elé néznek, de a régiekre is nagy büszkeséggel tekintenek vissza. A csütörtökön a fővárosban megnyílt 18. FeHoVa kiállítás visszapillantás és jövőfürkészés is volt egyben.

- Eltökélt szándékunk a magyar vadászat presztízsének helyreállítása - nyomatékosított a FeHoVa megnyitóbeszédében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, akit a közelmúltban az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökévé is megválasztottak.

Úgy fogalmazott, hogy hazánkban 56 ezer vadász, 313 ezer horgász van, ők együtt az ország egyik legerősebb társadalmi szegmense. A kiállítás közönsége előtt jelentette be az Országos Vadászati Múzeum létrehozását, aminek a hatvani barokk kastély ad majd otthont.

A magyarok mindig élen jártak a fenntartható vadászat, a természeti kincsek megőrzése területén, köszöntötte a résztvevőket Bernard Lozé, a Nemzetközi Vadvédelmi Tanács (CIC) elnöke.

A FeHoVán tíz ország 200 kiállítóját tekinthetik meg az érdeklődők. A résztvevők között szerepel a pápai Bakonyerdő Zrt. és a veszprémi Verga Zrt. is. E két társaság az MBF fennhatósága alá tartozó 22 állami erdőgazdasággal együtt mutatkozott be. A 2009/2010-es vadászidény legjobb magyar nagyvadtrófeáiból összeállított válogatásban helyet követelt magának dr. Mile Imre veszprémi vadász 2009-ben Porván lőtt muflon kosa, amely aranyérmes minősítést kapott.

Címkék#fehova

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!