Gazdaság

2010.04.06. 12:39

Ügyfélkapu-regisztráció az adóhatóságnál

Székesfehérvár - A kormányzati elektronikus szolgáltatásokról szóló jogszabály változása lehetővé tette, hogy az állami adóhatóság is kiadja az első ügyfélkapus azonosítót.

Varga Ibolya

Szabó Ágnes, az Adó- és Pánzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) Közép-dunántúli Regionális Igazgatósága ügyfélkapcsolati és tájékoztatási főosztályának vezetője elmondta: tavaly november 10-től az igazgatóság megyeszékhelyein lévő központi ügyfélszolgálatain lehetőségük van az adózóknak első ügyfélkapus regisztrációt kezdeményezni.

Mostantól Dunaújváros, Esztergom és Pápa kirendeltségei is bekapcsolódnak ebbe a munkába. Aki ügyfélkapu létesítését kéri, igazolnia kell a személyazonosságát és a természetes személyazonosító adatait, állampolgárságát meg kell adnia.

Ezeken kívül szükség van felhasználói névre és elektronikus levélcímre. A regisztráció után az ügyfélkapu használatával az interneten keresztül a www.magyarorszag.hu portálon érhetőek el közigazgatási szolgáltatások, intézhető például a bevallás benyújtási kötelezettség elektronikusan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!