Bulvár-celeb

2023.10.13. 09:50

A játékosok hisznek péntek 13 varázsában, de nem emiatt járnak lottózóba

Több mint hárommilliárd forintért izgulhatnak a lottójátékosok ezen a hétvégén.

A nemzeti lottótársaság legfrissebb felméréséből az is kiderül, hogy a misztikus tulajdonságokkal felruházott napokon elsősorban az Ötös- és Hatoslottón, illetve a papíralapú kaparós sorsjegyekkel teszik próbára szerencséjüket a játékosok.

A 18 év feletti magyar lakosság körében többségben vannak azok, akik, hisznek a sors erejében, illetve a szerencsében, körülbelül a felük a csodákban, de az asztrológiában már jóval kevesebben, babonásnak pedig csak a harmaduk tartja magát.

– tudható meg a Szerencsejáték Zrt. legutóbbi kutatásából, amelynek révén a péntek 13-ával kapcsolatos szokásokat kívánta megismerni a társaság.

Az ezer fő bevonásával készített felmérés rávilágít arra, hogy a lakosság körében azonos arányban vannak olyanok, akik hisznek a számok szerencsevonzó hatásában, illetve azok, akiknek nincs szerencseszámuk. Az egyik legnépszerűbb szerencseszám a hazai játékosoknál a 13-as, amelyet egyedül a népmesék világában gyakorta felbukkanó 7-es előz meg.

Noha a megkérdezettek többsége (52%) szerencsebefolyásoló erőt tulajdonít péntek 13-nak, a játékosok mégsem emiatt térnek be a lottózókba, hiszen csak 21 százalékuk gondolja úgy, hogy ezen a napon nagyobb eséllyel lehet nyerni, mint máskor. Ennek ellenére megfigyelhetők bizonyos tendenciák a vásárlási szokásokban: például a felmérésből az is jól kivehető, hogy a péntek 13-án játszók 47 százaléka előszeretettel játssza meg számait az Ötöslottón, míg 44 százalékuk papíralapú kaparós sorsjeggyel, 32 százalékuk pedig a Hatoslottón teszteli szerencséjét.

Az előttünk álló péntek, azaz október 13-a kifejezetten impozáns nyereményekkel kecsegteti a szerencsevadászokat. Az Ötöslottón ugyanis 1,895 milliárd, míg a Hatoslottón 1,41 milliárd forint találhat gazdára 

– így a két számsorsjátékon összesen több mint hárommilliárd forintért izgulhatnak a lottójátékosok a hétvégén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában