Bulvár-celeb

2024.01.06. 17:00

Leszedte már a karácsonyfát? 4 tipp, hogy ne gázoljon térdig a tűlevélben

Ki szeretné, hogy még húsvétkor is szúrós meglepetések kerüljenek elő a lakásában?

MW

Illusztráció: Shutterstock

A karácsonyfa díszítése öröm, de január elején, a hagyomány szerint 6-án, vízkeresztkor jönnek a kevésbé vidám pillanatok: le kell szedni mindent a fáról, és valahogy ki kell juttatni a kissé megfáradt örökzöldet a lakásból. Ha ön is vágott fát választott, tudja, hogy mindez mivel jár. Hogy ne borítson be mindent a tűlevél, érdemes a "profik" jó tanácsait követni - derül ki a Mindmegette cikkéből.


1. lépés: a díszek eltávolítása

Amikor leveszi őket, óvatosan csomagolja be mindegyiket selyempapírba, és helyezze egy tárolódobozba. Az üres helyeket töltse ki papírral (erre tökéletes a használt csomagolópapír), és ügyeljen arra, hogy a kényes, törékeny díszek kerüljenek a doboz tetejére.

Illusztráció: Shutterstock

2. lépés: le a fényekkel!

A karácsonyi lámpafüzérek leszedését kezdje ott, ahol befejezte a felhelyezést, majd óvatosan haladjon a vége felé. Tekerje vissza a dobozban lévő műanyag tartóra, vagy ha az nincs, tekerje a keze köré hurokban. Utóbbi esetben kösse össze egy madzaggal, majd helyezze egy dobozba vagy zacskóba.

3. lépés: ruhát a fára

A legegyszerűbb egy hatalmas szemeteszsákba óvatosan beletenni a fát. A tetejére húzhat egy másikat, ha szükséges – és már viheti is anélkül, hogy a tűlevelek mindent beborítanának. Zsák helyett jó egy régi lepedőt is: helyezze a lepedőt a földre a fa mellé, majd óvatosan döntse rá. Fogja össze a lepedő végeit, és viheti is ki a fát.

Illusztráció: Shutterstock

4. lépés: ne porszívózzunk!

Az szinte biztos, hogy néhány tűlevél a fenti trükkök ellenére is a földre kerül majd. A legjobb ezeket egy gumiseprűvel összegyűjteni, a porszívó hengerkeféjében ugyanis könnyen elakadhatnak a levelek. A  kanapén vagy a szőnyegeken használjon szöszhengert vagy széles ragasztószalagot a tűlevelek eltávolításához.

Illusztráció:  Shutterstock

A karácsonyfa nem szemét!

Mielőtt kitenné a fát, tájékozódjon, hogy mikor és honnan viszik el a környékről a fákat! A legtöbb városban szervezetten szállítják el a fát és újra is hasznosítják, például ledarálják és komposztálják. Akinek van kertje, maga is felapríthatja és mulcsként is használhatja a fenyőfa nyesedékét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában