Bulvár-celeb

2024.02.12. 18:35

Így gyászolják szerettei és barátai Szurdi Miklóst

Sokan búcsúznak a 73 évesen elhunyt rendezőtől.

Fotó: MTI / Mohai Balázs

Szurdi Miklós halála – érthető módon – sokkolta a szeretteit. Bár az elmúlt időszakban megromlott az egészsége, mégis képtelenek voltak akár csak belegondolni is, hogy egyszer nem lesz velük ez a mindig végtelenül kedves, szeretettel teli, okos és bölcs ember. A volt feleségei közül Xantus Barbarát megkereste a Bors, hogy részvétnyilvánítással emlékezzenek Szurdi Miklósra.

Köszönjük, hogy gondolnak ránk ezekben a képtelenül nehéz időkben. A családdal arra jutottunk, hogy nem nyilatkozunk Miklós halála kapcsán. Még kérünk egy kis időt, hogy felocsúdjunk. Ígérem, jelentkezünk, ha összeállt a fejünkben egy Szurdi Miklóshoz méltó megemlékezés terve.

Csonka András mindent neki köszönhet

A szomorú hír kapcsán megkerestük Csonka András színészt is, aki fiatal felnőttkora óta ismeri és szereti Szurdit, aki nemcsak rendezője, de mentora is volt Picinek a karrierje során.

Nehéz megszólalni – kezdte Csonka András. – Miklós egy zseniális színész, vezető, rendező, barát volt. A Família Kft. lelki és szellemi atyja. Én ott ismertem meg őt, és nem túlzás azt állítanom, hogy neki köszönhetem a legtöbbet az egész felnőtt életemben. Ma miatta vagyok az, aki.

„Ő úgy vezetett minket, hogy kihozza a színészből a legtöbbet, de közben barát tudott maradni. Kivételes ember volt, felfoghatatlan, hogy nincs többé.

Utoljára tavaly találkoztam vele, a fehérvári Vörösmarty Színház társulatával ünnepeltük Miklóst, 2023-ban volt a húszéves jubileuma, hogy először ott rendezett. Akkor már nagyon beteg volt, egy kerti partit tartottunk, úgy volt, hogy le sem tud jönni, de végül lehozta a fia. Csodálatos élmény volt a társaságában létezni, hálás vagyok minden pillanatért.” 

 

Gór Nagy Mária tegnap még meglátogatta

„Egy jó ideje súlyos betegséggel küzdött, és már nem lehetett mit tenni. Az utóbbi időben már nagyon legyengült és csak az én főztömet ette meg A múlt héten került be a kórházba, és a férjem, Buda mindennap járt be hozzá.” 

Az utolsó napokban már csak aludt, de tegnap a gyerekei és mi is bementünk hozzá. Számítottunk arra, hogy az volt a búcsú, hiszen ma reggel jött a szomorú hír.

Liptai Claudiának ő adott először esélyt

„Szurdi Miklós színésznői életem meghatározó rendezője. Neki köszönhetem első színpadi szerepemet a Grease című musicalben.”

Hiszek benne, hogy az első dolgok mindig nagyon sok mindent eldöntenek az életben. Így egy olyan rendezővel találkozni, aki szereti a színészt, komoly muníció volt.

„Nehezen hiszem el, hogy soha többé nem hallom a jellegzetes nevetését és az állandó kulcscsörgést a nadrágja oldalán, mert egy percre nem tudott megállni munka közben. Köszönök mindent, Miki. Jó utat!” – olvasható Liptai Claudia Instagram-posztjában, amit ide kattintva lehet megtekinteni.

Ábel Anita el sem hiszi

A színésznő, a közösségi oldalán búcsúzott. „Miki🖤 ezt most nem tudom elhinni…7 éves korom óta ismerlek, rendeztél filmben, színházban, tudom, hogy szerettél, ahogy én is. Kíméletlenül őszinte voltál, lecsesztél ha kellett, és égig dicsértél. Zseni voltál… köszönöm az életnek, hogy ismertelek.”

Az eredeti bejegyzés ide kattintva látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában