Bulvár-celeb

2024.02.04. 10:00

Rejtélyes baba járkál Budapesten, senki nem tudja ki rejtőzik a meghökkentő maszk alatt

Bár egy szót sem szól, mégis mindenkit elvarázsol a csodálatos baba, Mira.

MW

Forrás: Fanny magazin

A fiatal magyar lány szabadidejében különleges babák bőrébe bújik.

A Távol-Keleten teljesen természetes az animegao kigurumi, egy japán előadóművészeti forma jelenléte, ám Magyarországon még sokan meghökkennek az életre kelt babán Budapest utcáin. A művészeti ág különlegessége, hogy a megszemélyesített emberi karakter nem beszél, hanem gesztusokkal, esetleg írásban kommunikál. A legfontosabb tulajdonsága azonban az, hogy sosem fedi fel a kilétét. 

Így van Mira is, akinek figyelmét párja hívta fel egy nyereményjátékra, ahol ilyen kosztümöt lehetett nyerni.

Forrás: Fanny magazin

Miután sikeresen megnyertem a nyereményjátékot, természetesnek tartottam, hogy életre kell keltenem a karaktert. A nyár nagyon kellemetlen a meleg miatt, ráadásul a jelmez nagyon könnyen kidörzsöl, hiába vetek be praktikákat ellene 

- árulta el Mira a Fanny magazinnak.

Mint mondja,  inspirálja a sok pozitív visszajelzés, és nem okoz nehézséget neki, hogy nem beszélhet, inkább viccesnek tartja:

"Mindig vicces szituációkat szül az, amikor csak a gesztikulációmból próbálnak megérteni idegenek. Természetesen aki már ismer, könnyen megérti, amit az idegenek nem."

Mira szerint ez igen drága hobbi, hiszen postaköltséggel együtt fél-, egymillió forint egy ilyen jelmez.

"Természetesen Japánban készülnek a legjobb minőségű viseletek, de más országokban is gyártanak. Az én maszkjaimat egy ázsiai művész készítette. Magyarországon nem gyártanak ilyeneket" – zárja gondolatait a fiatal lány, akinek a kilétét természetesen a lap sem fedte fel - írja cikkében a Metropol. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában