Műholdas kommunikáció

2022.08.03. 14:00

Bejelentést tett a 4iG az izraeli akvizícióról, mozdulhat a SpaceCom-üzlet

A SpaceCom-részvények 20 százaléka kerül a magyar társasághoz – írja a Világgazdaság.

A 4iG szerdán tájékoztatta a befektetőit, hogy a Hungaro Digitel Kft., a 4iG és az Antenna Hungária Zrt. leányvállalata, valamint a Space-Communication Ltd. (SpaceCom) között 2021. október 11-én létrejött, 2022. február 9-én módosított, a SpaceCom részvényei 51 százalékának megvásárlására vonatkozó szerződés kapcsán az izraeli kommunikációs minisztérium a vevő részére a részvények 20 százalékának megszerzéséhez adta meg előzetes hozzájárulását. 

A lap kérdésére Fekete Péter, a 4iG akvizíciókért felelős általános vezérigazgató-helyettese elmondta:  

„Az izraeli kommunikációs minisztérium fontos döntést hozott a tavaly óta húzódó tranzakcióval kapcsolatban. A 4iG üdvözöli a tárca hozzájárulását ahhoz, hogy cégcsoportunk tulajdont szerezzen a stratégiai jelentőségű vállalatban. A 4iG Nyrt. igazgatósága alaposan megvizsgálja majd a minisztérium határozatát, illetve azt, hogy a SpaceCom 20 százalékos részvénycsomagjának megvásárlása hogyan illeszthető be cégcsoportunk hosszú távú stratégiájába. Amennyiben az izraeli kommunikációs tárca határozata alapján létrejön egy új megállapodás a SpaceCom menedzsmentjével, a tőkepiaci jogszabályoknak megfelelően tájékoztatjuk fogjuk a részvényeseinket.”

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Izraeli Amos-3 kommunikációs hold indítása Bajkonurból / AFP PHOTO / STR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában