Vizsgálják az okát

2023.05.09. 05:56

Robbanás történt egy soproni társasházban, egy ember súlyosan megsérült

Robbanás történt Sopronban, a Kossuth Lajos utca egyik háromszintes társasházában hétfő éjszaka, egy ember súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett – közölte Németh Ramóna, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel kedden.

Forrás: Kisalföld/MW

Elmondta, egy tizenkét lakásos társasházban történt a robbanás, ami miatt a lakóknak el kellett hagyniuk az épületet. Nekik máshol keresnek szállást éjszakára.   

Németh Ramóna közölte, 

a robbanás okát egyelőre vizsgálják.   

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján azt közölte: tizennyolc lakó elhagyta az ingatlant, egy embert a tűzoltók kísértek le, egyet pedig még a tűzoltók kiérkezése előtt a járókelők hoztak ki.   

A robbanás következtében több parkoló autó is megrongálódott.

A Kisalföld információi szerint az egész városban, sőt, Ágfalván is lehetett hallani előbb a detonációt, majd a szirénázó rendőrautókat és tűzoltókat.

A lap úgy tudja, egy idős úr szenvedett súlyos, életveszélyes égési sérüléseket a robbanástól.

A detonáció erejéről mindent elmond, hogy a szemközti házak ablakai is kitörtek a robbanástól. Rengeteg a törmelék a szerencsétlenség helyszínén. Tizennyolc lakó elhagyta az ingatlant – írták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában