Krimi

2023.08.16. 09:57

Csaknem 600 sorsjegyet kapart le titokban a lottózó dolgozója – nem lett szerencséje

Remélte, hogy beüt a nagy nyeremény, és akkor mindet kifizeti.

MW

Illusztráció: Shutterstock

A bevétel egy részét is elsikkasztotta egy Somogy vármegyei lottózóban dolgozó nő az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellene – írja az MTI a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdai közleménye alapján. 

A negyvenes éveiben járó vádlott 2021 decembere és 2022 májusa között 573 sorsjegyet kapart le anélkül, hogy kifizette volna őket, mert abban bízott, hogy nagyobb összegű nyereményhez jut, és abból rendezi majd a hiányt. A lekapart, nyeretlen sorsjegyeket megtartotta, azokat meglévőként tüntette fel a leltárjelentésekben.

Az ügyészség kitért arra is, hogy az asszony a lottózó tavaly májusi forgalmának egy részét is eltette, így összesen 1,5 millió forint kárt okozott.

Bár a nő a lebukása után együttműködött a nyomozó hatósággal és megtérítette a kárt, az ügyészségnek vádat kellett emelnie ellene, mert tette akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – jegyezték meg a közlményben. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Fonyódi Járásbíróságnak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában