Krimi

2023.08.24. 12:00

Ütötte-rúgta a magyar rendőröket a reptéren egy ukrán anya és a lánya

Részegen kötözködtek, majd bántalmazni kezdték az egyenruhásokat.

MW

790526575

A ukrán nő a családtagjaival érkezett Egyiptomból Budapestre pénteken az esti órákban, hogy továbbutazzanak, amikor a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B termináljában szolgálatot teljesítő rendőrök felfigyeltek az ittas állapotból fakadó hangoskodásukra - írja az MTI a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtöki közleménye alapján.

A fiatalabb nő a telefonja korábbi eltűnése miatt panaszt akart tenni a rendőröknél, de folyamatosan ordítozva kommunikált, illetve az intézkedésüket egy mobiltelefonnal élőzve közvetítette úgy, hogy a készüléket egy alkalommal "provokatív jelleggel" az egyik rendőr arcához tolta.

A rendőrök többször megkérték a nőt, hogy ezt fejezze be, de ő ehelyett az egyikük felé rúgott, míg a másik rendőrt meg akarta ütni. Az egyenruhások ez elől kitértek, az anya eközben az egyik rendőrt hátulról tenyérrel halántékon ütötte.

Ezután a két nő a várócsarnok felé távozott, ahol a fiatalabb nő többször rátámadt a vele szemben intézkedő egyik rendőrre, és ehhez az anyja is csatlakozott. A nő az erősítésként megérkező másik két rendőr felé rúgott, egyiküket el is találta.

Az ügyészség közlése szerint a rendőrök nem sérültek meg. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta az őrizetbe vett – majd hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatott – két nő letartóztatását. Ezt a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója hétfőn el is rendelte, mivel az eljárás során a jelenlétük csak így biztosítható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában