Krimi

2023.12.11. 14:10

Mindkét lány holttestét megtalálták Diósjenőn, akiket a nevelőapjuk ölt meg 14 éve

Két lány tűnt el nyomtalanul 2009-ben Diósjenőről. A 14 és 19 éves lányt sokáig bántalmazta szexuálisan a nevelőapjuk, kiderült, hogy még ennél is kegyetlenebb volt velük.

Forrás: police.hu

Az eltünésekor 14 éves Krisztinát és 19 éves nővérét, Alexandrát több mint egy évtizede keresték. Tavaly júliusban az egyik lány holttestét annak a háznak az udvarában találták meg, ahol a testvérpár nevelőapjukkal élt. A nevelőapjuk gyilkolhatta meg Alexandrát, akit többször szexuálisan zaklatott. Idén nyáron Krisztina holttestét is megtalálta a rendőrség, őt is molesztálhatta a férfi. Az akkor már letartóztatásban lévő férfi mindent tagadott. Egy ideig, majd mindent beismert - írja az Origo.

Tavaly július 1-jén nagy erőkkel vonult ki a rendőrség Diósjenőre. A lányok testvére, Attila jelentette be a rendőrségnek, hogy a háza udvarában ásás közben emberi maradványokat talált. Egy alkarcsontot és egy törött lábszárcsontot.

A csontokról kiderült, hogy a 2009-ben eltűnt testvérpár egyik tagjának, Alexandrának a holtteste. Annak a háznak az udvarán volt elásva, ahol korábban a testvérek nevelőapjukkal éltek és ahol testvérük, Attila a mai napig lakik. A nevelőapjuk végezhetett a két lánnyal, akiket többször megerőszakolta.

Dr. Kalmár Zsolt ezredes 
Fotó: Csudai Sándor / Origo

A férfi a vallomásán folyamatosan változtatott és végig tagadta a gyilkosságot, majd idén áprilisban bevallotta, hogy ő ölte meg Alexandrát. 

Krisztina holtteste azonban akkor nem került elő, így a rendőrség folytatta a nyomozást, aminek következtében idén júliusban megtalálták a másik lány elásott holttestét,

Diósjenő egyik elhagyatott, bokros részén. Később dr. Magyari Lóránt orvosszakértő megállapította, hogy Krisztinát a nevelőapja többsör kiásta, makd máshol eltemette.

Az orvosszakértő égési sérüléseket is talált a lány testén.

A férfi a gyanú szerint mindkét lányt halálra verte.

Ekkor már letartóztatásban volt, mert fennállt az esélye, hogy megnehezíti a nyomozást, ha szabadon marad.

A lányokkal gyakran veszekedett a nevelőapjuk, ezt megerősítette a lányok testvére, Attila is.

Összesen öten voltak testvérek, a gyerekek apja korábban meghalt. Ezután anyjuk a férje unokatestvérével, Józseffel költözött össze. Az édesanyát is összefüggésbe hozták a lányai eltűnésével, viszont ő a hazugságvizsgálatok alatt tisztázta magát. Később így nyilatkozott lapunknak:

Teljesen megdöbbentem, le vagyok sokkolva. Reménykedtem benne mindvégig, hogy életben lehetnek. Azt gondoltam, talán külföldre vitték őket dolgozni, mert oda is készültek.

- mondta az eltűnt lányok édesanyja.

Ma az is kiderült, hogy a

lányok anyja tudott róla, hogy élettársa megerőszakolja a gyerekeit.

Ezért ellene is eljárás indult, egyelőre szabadlábon védekezhet. 
A lányokat több,mint egy évtizede keresték, de vannak olyan eltűnések, amiket sosem derítettek fel. Ilyen eset a több mint húsz éve eltűnt diáklányé is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában