Krimi

2024.01.04. 05:22

Eltorzított hangon vert át egy nő csaknem 500 embert, milliókat csalt ki tőlük

Több száz rendbeli csalás miatt emelt vádat egy letartóztatásban lévő szabolcsi nővel szemben a Marcali Járási Ügyészség; a vádlott csaknem 500 sértettnek kínált megvásárlásra olyan tárgyakat, amelyekkel valójában nem rendelkezett - közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: mapo_japan

A vádirat szerint a nő 2021 decembere és 2023 januárja között több internetes oldalon álneveket használva folyamatosan hirdetett eladásra különböző használati cikkeket, egyebek mellett játékkonzolokat, kerti játszóteret, fürdődézsát.

A vádlott szöveges üzenetekben, valamint telefonon, eltorzított hangon tartotta a kapcsolatot a sértettekkel. 

Arra kérte őket, hogy a vételárat vagy annak egy részét előlegként utalják át az általa megadott - több, különböző pénzintézetnél vezetett - bankszámlára. A vádlott később a sértettek számára elérhetetlenné vált.

 

A közlemény szerint a nő ezzel a módszerrel 488 sértettől 15 millió forintot csalt ki. 

A csalássorozatot azután is folytatta, hogy a marcali nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, ezért a bűnismétlés megakadályozásáért 2023 januárjában letartóztatták.

Az ügyészség mintegy 300 oldalas vádiratot nyújtott be a Marcali Járásbíróságra - olvasható a közleményben.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában