Nyugdíjaskörletbe kerülhet

2024.02.13. 07:06

Ilyen körülmények várják Gyárfás Tamást a börtönben

A Magyar Nemzet annak járt utána, mire számíthat a Nap TV egykori tulajdonosa, ha jogerőre emelkedik az ítélet vele szemben. Mint ismert, múlt héten Gyárfás Tamást hét év fegyházbüntetésre ítélték a Fenyő-gyilkosság ügyében.

MW

Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető (elöl b), valamint a másodrendű vádlott Portik Tamás (elöl j2) büntetőperük tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék épületében 2024. február 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A fegyház a szabadságvesztés legszigorúbb végrehajtási módja: a fegyházbüntetésre ítélt fogvatartottak mindennapjai állandó irányítás és ellenőrzés alatt állnak. Mindemellett a legszigorúbb végrehajtási fokozatban is számos lehetőség van biztosítva, hogy idejüket hasznosan tölthessék és szabadulásukat követően nagyobb eséllyel térjenek vissza a társadalomba – írja a lap.

A Magyar Úszószövetség egykori elnöke egyébként – az ügy súlyossága ellenére – szabadlábon, saját otthonában várhatja meg az ítéletét, és mindössze heti egy alkalommal kell jelentkeznie a kijelölt rendőrségen.

A hamarosan 75. életévét betöltő Gyárfás már bőven nyolcvan felett jár majd, mire elhagyhatja a fegyházat – amennyiben a másodfokú bíróság is fegyházbüntetésre ítéli. 

A jelenleg hatályos jogszabályok szerint nem szükséges bőröndbe pakolnia majd, a zárkájában ugyanis csak néhány dolgot tarthat magánál, ilyen a tankönyv, a kegytárgy és a családi fénykép.

A családi fotók nézegetése, a múltidézés és az olvasgatás mellett Gyárfás részt vehet majd a különféle reintegrációs programokon is, hogy segítsék „a társadalomba történő visszailleszkedését”.

Makula György, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs vezetője a lapnak arról beszélt, az időskorú elítéltekre kiemelt figyelmet fordítanak.

Mint mondta, a bv-intézetekben kiemelt fontosságú az időskorú személyekkel kapcsolatos eljárási sémák kidolgozása: az egészségügyi ellátás az intézeten belül 24 órás szolgálatot jelent, tehát a medicinális háttér teljes körű.

Ami pedig a munkavégzést illeti, a parancsnok elmondta, annak típusát az elítélt végrehajtási fokozata, egészségi állapota, szakmai tapasztalata, illetve biztonsági csoportja befolyásolja, az intézet és gazdasági társaságainak lehetőségeinek függvényében.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában