Segítség a rászorulóknak

2022.11.21. 14:10

Ismét jótékonysági árverést tart a Regőczi Alapítvány

Ismét jótékonysági árverést tart a koronavírus-járvány árváit segítő Regőczi Alapítvány Budapesten a Nagyházi Galéria és Aukciósházban, ahol december 10-én 169 olyan tételre lehet licitálni, amelyeket Áder János volt köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita külföldi útjain és hazai találkozóin kapott ajándékba.

Herczegh Anita, Áder János korábbi köztársasági elnök felesége, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumának elnöke és Nagyházi Lőrinc, a Nagyházi Galéria és Aukciósház vezetője az alapítvány árveréséről tartott sajtótájékoztató után a galériában 2022. november 21-én

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A koronavírus árváinak megsegítésére tartott árverés hétfői sajtótájékoztatóján Herczegh Anita, Áder János felesége, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumának elnöke hangsúlyozta: a Covid-árvák megsegítésére létrehozott alapítvány másfél éve alatt a hozzájuk forduló rászorulók száma megháromszorozódott.   

Mint mondta, kezdetben 400-500 gyerek szorult támogatásra, ma már a számuk meghaladja az 1300-at. Az alapítvány célkitűzése az, hogy hosszú távon segítse a rászorulókat, nemcsak nagykorúságukig, hanem diploma vagy valamilyen szakmai képesítés megszerzéséig - mondta.     

"A feladat ma sokkal nagyobb, mint amikor elhatároztuk az alapítvány létrehozását. Nemcsak a rászorulók számának növekedése, hanem a gazdasági helyzetből adódó nehézségek miatt is egyre nagyobb szükség van a felajánlásokra, a családok nehezebb helyzetbe kerültek és egyre fontosabbá vált számukra a havi kiszámítható összegű támogatás"

- tette hozzá Herczegh Anita.   

Rámutatott, a segítségnyújtást nehezíti, hogy az infláció az adományozókat is érinti. 

"Akik idén még támogattak minket, lehet, hogy jövőre már nem tudják ugyanezt a nagyvonalú segítséget nyújtani" - magyarázta.

ÁDER János
A Lange & Söhne férfi karóra, amelynek kikiáltási ára 7 millió forint
Fotós: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

Közölte, hogy 

a jótékonysági árverésen ezúttal is az elnöki ciklus tíz éve alatt kapott ajándékokra lehet majd licitálni.

Herczegh Anita emlékeztetett arra, hogy az alapítvány szeptemberben tartott jótékonysági árverése nagy sikerrel zajlott, a jelentős licitemelkedés mellett szinte az összes tétel gazdára talált.   

Nagyházi Lőrinc galériavezető közölte: 

a decemberi aukción 169 tételt árvereznek el, 19 millió forintos összkikiáltási értékben.

Emlékeztett arra, hogy az előző aukción 222 tétel került kalapács alá 4,5 millió forint összkikiáltási értékben. Az árverés végül 18 millió forint feletti leütéssel zárult, csaknem négy és félszeres emelkedést produkálva - hangsúlyozta.     

Az árverést lebonyolító Soóky Marietta ügyvezető három tételre hívta fel a figyelmet: az aranyból készült datolya pálma dísztárgyra és egy Lange & Söhne férfi karórára, melyeknek kikiáltási ára egyenként 7 millió forint. A Ferenc pápától kapott aranyérem pedig 1,2 millió forinttól kelhet el.   

ÁDER János; FERENC pápa
A Ferenc pápától kapott aranyérem, amelynek kikiáltási ára 1,2 millió forint
Fotós: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

Felidézte: az előző árverésen kiemelkedő eredmény ért el egy madár formájú, Finnországból származó színes üvegszobor, amelynek leütése 18 ezer forintról 800 ezer forintig emelkedett, egy Dzsingisz kán táborát ábrázoló, márványtalapzattal rendelkező aranyozott makett pedig 30 ezer forintról 950 ezer forintig jutott.   

A jótékonysági árverés kiállítása péntek nyílik a Nagyházi Galéria Aukciósházban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában