NBI

2021.09.11. 17:03

A címvédő Ferencváros emberhátrányban nyert Kispesten

A Budapest Honvéd otthon 1-0-s vereséget szenvedett a 23. perctől emberhátrányban játszó, címvédő Ferencvárostól a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának szombati játéknapján.

Budapest, 2021. szeptember 11. A ferencvárosi Vécsi Bálint (k) és Lukas Klemenz, a Honvéd játékosa (b) a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Ferencvárosi TC mérkõzésen a Bozsik Arénában 2021. szeptember 11-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Jó iramú, kiegyenlített mezőnyjátékkal indult a találkozó, aztán a 16. percben a vendégek szereztek vezetést: Nguen 15 méterről, középről, fordulásból leadott lövése a blokkolni szándékozó Batik kézfején is irányt változtatott még. Támadásban maradt, de a 23. percben megfogyatkozott a vendégcsapat: Botka rántotta le a 16-os előterében a ziccerben lévő Nagy Dominikot, amiért piros lapot kapott.

A Honvéd próbálta érvényre juttatni létszámfölényét, de csak rövid ideig volt képes irányítani a játékot. A Ferencváros gyorsan rendezte sorait, és a hajrában még lövésekre is futotta az erejéből.

A szünet után fegyelmezetten, zártan védekezett a vendégcsapat, az így területhez jutó hazaiaknak pedig lehetőségeik is adódtak. A Ferencváros kontrái azonban mindig veszélyt jelentettek, R. Mmaee a lécet is eltalálta, és később Szappanos bravúrjai kellettek ahhoz, hogy minimális maradjon a különbség. A hajrához közeledve támadó szellemű játékosok becserélésével kockáztatott a házigazda, amely kapura sokáig nem jelentett veszélyt, és a hajrában ugyan Dibuszt is megdolgoztatták a kispestiek, egyenlíteniük nem sikerült.

A Ferencváros legközelebb csütörtökön, az Európa-liga csoportkörében lép pályára, ahol a nyitófordulóban a Bayer Leverkusen vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában